-

Psychische en leerproblemen uitgeschakeld of verlicht

Alle ervaringsverhalen waarin psychische of psychiatrische problemen, hyperactiviteit en leerproblemen (concentratieproblemen en dyslectie) een rol beduidende speelden, staan hieronder bij elkaar. In de meeste ervaringsverhalen hier vormden psychische of leerproblemen niet het hoofdprobleem, maar bijzaak. En niet zelden kwam men pas tot het inzicht dat het gedrag in het verleden niet optimaal was nádat verbetering hierin optrad en men de verandering kon voelen en waarnemen. Bijna alle aandoeningen hebben hun weerslag op iemands gedrag. Vermoeidheid, prikkelbaarheid, lusteloosheid e.d. liggen al gauw op de loer. Op deze pagina staan dus alleen de verhalen van mensen en kinderen wiens gedragsverandering opvallend was en die daarover wilden (durfden te) schrijven.

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dyslectisch meisje leest boekMelissa huilde uit frustratie als ze moest lezen. Ze bleek ernstig dyslectisch te zijn. 1,5 jaar lang, 4x in de week kreeg Melissa extra lezen en spelling bij het Dyslectisch Centrum Twente. Lezen is nog steeds geen hobby van Melissa, maar ze leest in elk geval zonder problemen.

Lees meer

psychosomatiekLian wil niet alleen van haar allergie af, maar wil ook weten waarom ze allergisch is geworden. Iemand die wroet in de eigen psychosomatiek. Respect!!!

Lees meer

psychosomatiekSuzannes verhaal vormt een schoolvoorbeeld voor psychosomatiek. Een gezonde geest huist in een gezond lichaam. Als je geest niet gezond is, gaat je fysieke gezondheid mee omlaag. Wil je een gezond lichaam of een gezonde geest, zul je beiden moeten aanpakken!

Lees meer

Diane-35-BayerNa het stoppen van de Diane pil, kreeg ik allemaal vreemde klachten: Overgevoeligheden voor veel voedingsmiddelen, hooikoorts, huisstofmijt, ;ziekte van Raynaud, Urticaria, opgeblazen maag/buik, benauwd, hooikoorts, licht gevoel in het voorhoofd (wattig), neerslachtig (huilbuien), angst (met paniekaanvallen)

Lees meer

borstkankerNa de eerste chemokuur zocht Janine op “chemo en acupunctuur” en vond zo acupuncturiste Gineke van Dam. Dankzij de behandelingen kon Janine de chemokuren beter aan en herstelde ze sneller.

Lees meer

ziek-kindEczeem had ze en veel jeuk. Door de eczeem en door verlatingsangst kon José, 3 jaar, slecht slapen, had weinig zelfvertrouwen en haar ontlasting was ook niet zoals het hoort, dus haar darmen werkten ook niet optimaal. José moeder is blij dat ze hebben doorgezet.

Lees meer

Cilia had last van constipatie en pijn in de rug en buik. De zorg voor haar aangenomen dochter gaf haar veel stress. Ze dacht dat de verantwoordelijkheid te groot werd.

Lees meer

broertje-en-zusjeZusje Jasmijn ging niet zo leuk om met haar nieuwe broertje Thomas. Thomas werd door haar genegeerd en ze was jaloers. Jasmijn bleek allergisch voor hem te zijn. Na 1 NAET behandeling verbeterde de broer-zus-relatie flink.

Lees meer

voedselSpierpijn en buikpijn had Gerry al van kinds af aan. Huisarts, reumatoloog, internist, huidarts en allergoloog zeiden: “We kunnen niets voor u doen.” Eczeem op het hoofd en misselijkheid kwamen er bij. Boosheid.

Lees meer

Wegens spierpijn en gewrichtspijn kwam deze mevrouw bij Elisabeth Schuijt. Maar zij ontdekte dat de emotioneel gevoelige kant mede ten grondslag lag aan de pijn.

Lees meer

Vanwege astma gebruikte ze puffers. Nu bleek ze ook allergisch te zijn geworden voor die puffers. Opzoek naar genezing bereikt deze mevrouw ook nog eens persoonlijke groei. Ze leert te vertrouwen op eigen lichaam en gevoel, kreeg meer zelfvertrouwen en is weer trots op zichzelf.

Lees meer

Rosa, 17, was vaak ziek, kreeg in haar slaap bloedneuzen, had last van clowseczeem en van de nodige onzekerheden. Met haar moeder ging ze naar Natuurgeneeskundig therapeut Martha Rutgers in Almelo.

Lees meer

Anita's kwam over burnout/depressie heen, haar klachten werden wel minder, maar verdwenen niet. Bij Sylvia verdwenen deze klachten en ook nog haar parfum-allergie en haar nikkel-allergie.

Lees meer

Concerta-ADHDADHD maakte dat Daan 's nachts niet goed sliep en zich op school moeilijk kon concentreren. NAET bracht verbetering. De leerkrachten op school zijn zeer tevreden:  'geweldig'.

Lees meer

lachend-meisjeDagen lang chagrijnig, boos, verdrietig en opstandig. Annica's dochter is nu een heel ander kind!

Lees meer

Stef heeft nu minder last van PDD-NOS, wordt niet meer gepest, is vrij van hooikoorts en astma. Hij slaapt nu veel beter, kan beter relativeren, piekert minder, is minder depressief en maakt beter oogcontact. Zijn notenallergie is verdwenen. Dat alles dankzij NAET.

Lees meer

Na jaren getobd te hebben met allerlei lichamelijke en geestelijke klachten als hartritmestoornissen, maag- en darmproblemen, hooikoorts/benauwdheid, angsten, slecht slapen, vermoeidheid en geen energie, kwam ik een interessant artikel tegen van een man met bijna identieke klachten die veel baat had bij behandelingen van NAET.

Lees meer

Conny hàd een berg afzonderlijke gezondheidsdklachten die het leven zwaar maakten: hoge bloeddruk, astma, overgangproblemen en opvliegers door verwijdering van baarmoeder en eierstokken, posttraumatische spier-dystrofie aan rechterenkel na een blessure (gescheurde enkelbanden), gauw emotioneel, artrose: veel pijn klachten hiervan, klachten van de luchtwegen: gauw kortademig en benauwd. Na 34 behandelingen zijn de meeste klachten grotendeels verdwenen en gaat Conny veel lichter door het leven.

Lees meer

NAET Kliniek India, Zuster Naina met kindZuster Naina is een NAET therapeut in Bangalore en heeft geweldige resultaten bereikt met de NAET behandeling van ADD, ADHD, autisme en HIV positieve kinderen.

Lees meer

NAET Kliniek India, Zuster Naina met kindZuster Naina is een NAET therapeut in Bangalore en heeft geweldige resultaten bereikt met de NAET behandeling van ADD, ADHD, autisme en HIV positieve kinderen.

Dr. med. Zuster Naina is een arts, psycholoog en hoofd van de SND Orde in Bangalore, India. Sinds 2003 werkt ze met veel plezier en succes met de NAET methode. Naast haar successen op het gebied van de behandeling van autistische kinderen, heeft ze ook met succes HIV positieve wees-kinderen behandeld met NAET. Het overgrote deel van deze kinderen is inmiddels volgens bloedtesten HIV negatief, in goede gezondheid en geadopteerd. De Orde heeft inmiddels een gebouw gekocht waarin een NAET Centrum wordt gevestigd.

Lees meer