-

Anafylaxie, Eczeem en Benauwdheid opgelost met alternatieve geneeswijzen

anafylaxie-epipenConstitutioneel eczeem en benauwdheid maakten dat Sander niet goed kon slapen. Hydrocortison en Nalcrom verergerden de jeuk. Daarbij werd levensgevaarlijke anafylaxie gediagnosticeerd. De oplossingen waar de kinderarts mee kwam, konden Sanders ouders niet overtuigen. Zij zochten heil in acupunctuur, bioresonantie en NAET. Met succes!!!Symptomen : constitutioneel eczeem (dauwworm), astma / benauwdheid, anafylactische shock
Behandeld op : melkproducten, noten (pinda), chocolade
Therapeut : Praktijk Kitty Karsten, Tuitjenhorn
Therapieën : acupunctuur, bioresonantie en NAET
Voorheen gebruikte medicijnen: Epipen, hydrocortison en Nalcrom Aantal behandelingen:  ±40 (nog steeds in behandeling 3x per jaar)


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Sander, 15 jaar, Eczeem en benauwdheid

Sander werd geboren met eczeem. De huisarts gaf de moedermelk de schuld. Van de kinderarts kregen ze hydrocortison en Nalcrom, maar dat maakte de jeuk nog erger.  Sander bleef onder controle van de kinderarts en de diëtiste en we hielden bij wat Sander zoal dronk en at.

Sander heeft ook allergietesten gehad in de vorm van bloedtesten.

Om eerlijk te zijn moet ik er bij vertellen dat we niet echt gebruik hebben gemaakt van wat de kinderarts ons te bieden had. De kinderarts van Ziekenhuis in Den Helder had het namelijk over provocatietesten en eliminatietechnieken waar ik niet veel heil in zag. Je kind wordt dan in contact gebracht met het allergeen, waardoor hij slecht gaat slapen en zijn hele huid tot bloedens toe openkrabt. Intussen mag je zijn reacties in de gaten houden, dus je doet ook geen oog dicht.

Anafylactische shock en EpiPen

De werkzame stof in EpiPen is adrenaline.

Adrenaline is een lichaamseigen stof die vaatvernauwend werkt.

Artsen schrijven het voor om te gebruiken bij een levensbedreigende acute allergie.

Bron: www.apotheek.nl

Zo kwam de kinderarts ook met het voorstel Sander in het ziekenhuis een provocatietest te laten ondergaan voor de allergieën die konden leiden tot anafylactische shock. Maar toen we een aantal praktische vragen stelden, bleek dit toch niet zo'n goed plan te zijn. We vroegen namelijk: hoe wordt Sander dan in de gaten gehouden? In het ergste geval namelijk krijgt hij anafylactische shock en dan heb je geen kind meer. De oplossing luidde: dan moeten jullie als ouders 24 uur in het ziekenhuis bij zijn bed blijven en hem continu in de gaten houden. Maar ja, ook al houd je hem in de gaten... als hij anafylactische shock krijgt en de verpleegsters zijn niet snel genoeg ter plaatse. Je moet er toch niet aan denken aan welke risico's je je kind bloot stelt.

Ondertussen gingen we op zoek naar oplossingen in het alternatieve circuit. Gedurende de eerste jaren bleven het eczeem en de benauwdheid beperkt omdat Sander bepaalde voeding niet at zoals melkproducten, noten, chocolade. Op het moment dat zijn huid rustig was, wisten we dat hij het benauwd had, want als hij niet eczeem had, had hij het altijd benauwd. In het uiterste geval kon Sander een anafylactische shock krijgen. Zijn mond en keel konden dan dusdanig opzwellen dat hij ook geen lucht meer kon krijgen.

We beschikten dus over een EpiPen. Met de EpiPen zouden we Sander een adrenaline-injectie geven op het moment dat hij in anafylactische shock zou gaan. Gelukkig hebben we die spuit nooit hoeven gebruiken.

Op aanraden van een kennis kwamen we bij Kitty Karsten terecht. Zij heeft Sander behandeld met acupunctuur, bioresonantie en NAET. Dit sloeg meteen goed aan. De stoffen die behandeld werden at of dronk Eric tot die tijd helemaal niet. Toen hij niet meer zo reageerde op de diverse stoffen mocht hij ze uit gaan proberen. Geleidelijk zagen we duidelijk verbetering.

Sander heeft een sprongetje gemaakt in zijn ontwikkeling. Ook hoeft hij niet meer voortdurend te zeggen dat hij dingen niet mag. En we hoeven niet meer bang te zijn dat hij door een allergische reactie in een anafylactische shock zal raken. Voor een kind moet dat psychisch toch zwaar zijn geweest, als je er telkens rekening mee moet houden wat je eet, drinkt en aanraakt. Hij kan nu weer alles eten. Met het eten van de combinatie chocolade en noten moet hij nog voorzichtig zijn. Wel kan hij tegen de aanraking ervan. We zijn heel erg blij met het resultaat.

Moeder Rianne

 

{kunena_discuss:319}