-

Kor: verlost van maagpijn, misselijkheid en boeren

Kor had last van veel allergieën die bij haar bovenop haar COPD en PPS zorgden voor extra benauwdheid en moeheid, huiduitslag (soort schimmel-eczeem), maagpijn, misselijkheid en opboeren veroorzaakten. Kor heeft nu geen maagpijn meer, is niet meer misselijk en hoeft niet meer te boeren.

Kor, vrouw geboren in de oorlogsjaren, leidt aan PPS, Post-Polio-Syndroom en aan ziekte COPD. Daarnaast had ze die allergieën bovenop haar COPD en PPS. En die allergieën, daar wilde ze nu wel eens vanaf. Op aanraden van haar dochter die zich ook tegen allergieën liet behandelen via de alternatieve geneeswijze Espavo, bezocht Kor Loes Machielsen in Dordrecht. Haar allergie-behandelingen hadden succes. Kor heeft nu geen maagpijn meer, is niet meer misselijk en hoeft niet meer te boeren.

Symptomen :

last van veel allergieën die bij haar bovenop haar COPD en PPS zorgden voor extra benauwdheid en moeheid, huiduitslag (soort schimmel-eczeem), maagpijn, misselijkheid en opboeren veroorzaakten.

Behandeld op :

Vaccinaties, vitamine B, suikermix, formaldehyde, zoetstof, kleurstof, prednison, verschillende bacterien en virussen, vitamine A en C, calcium, ijzer, zout, aluminium, kwik lood, amalgaan, parfum hooikoorts (pollen), perubalsum

Therapeut :

Loes Machielsen Dordrecht

Therapie: :

Espavo allergiebehandeling

Voorheen gebruikte medicijnen:

Prednison...

teveel om op te noemen: tramaldon. Terfenadine, voor de longen, voor de postpolio, dat begon mij te vervelen, daarom toevlucht gezocht tot de alternatieve methode, kende Bach bloesemtherapie.


Ik had vrij veel allergieën, perubalsum, formaldehyde. Ik kon haast nergens meer tegen. Medicijnen was een groot probleem. Door zelf te testen en het zelf aangegeven, heb een allergietest gehad, zowel een priktest bij de KNO-arts met een prikken in rug en armen, als bij een andere allergiespecialist met een pleistertest.

Na een tip van mijn dochter kwam ik eind september 2007 kwam ik bij natuurkundige therapeut Loes Machielsen terecht. Mijn dochter zelf was op dat moment onder behandeling bij een collega van Loes in Zwijndrecht: Esther van den Berg.

Loes behandelde mij kinesiologie. Vraag me niet wat het allemaal inhoudt, ik weet het gewoon niet. Ik had een rotsvast vertrouwen in haar. Kreeg trilbuisjes*, 1 voor de allergie en 1 voor mezelf. In de kinesiologie wordt gewerkt met spiertesten om te zien of je ergens sterk of zwak reageert. Maar omdat mijn rechterschouder vast is gezet met een schroef en een bout in 1989, functioneerde mijn dochter als tussenpersoon. Mijn dochter moest dus mijn rechterarm vasthouden. Loes testte of ze mocht helpen, ik kreeg een glazen potje in mijn handen en daar werden als mijn lijf het goed vond een buisje in gedaan, je hebt al een overzicht., de ene keer kreeg ik een dieet de andere keer niet.

*Allergie-weg.nl: soort homeopatische buisjes (ze bewegen niet, maar bevatten bepaalde trillingen/signalen/frequenties).

Postpolio syndroom PPS

Het postpoliosyndroom is een verzameling ziekte-verschijnselen die veel voorkomt bij mensen die in het verleden polio hebben gehad. Vijftien tot veertig jaar na de polio krijgen een deel van de ex-patiënten last van:

  • vermindering van spierkracht, soms ook in voorheen normaal functionerende spieren
  • vermindering van uithoudingsvermogen
  • ongewone en snelle vermoeidheid
  • spier- en/of gewrichtspijn
  • slecht verdragen van kou
  • in een enkel geval ademhalings- en slikproblemen

Nu moet ik wel even vertellen dat ik vroeger in de oorlog polio heb gehad, hierdoor nu de spierziekte post-polio-syndroom heb en daarbij COPD. Ik kon niet tegen kleurstoffen, verflucht, hooikoorts, vogels, huismijt enz enz. Het eten was een groot probleem want veel groenten kon ik niet verdragen, evenals fruit, drinken, noem maar op.

Het is nu 26-02-2008 en alle allergieën zijn weg. Om de 2 weken behandelde zij mij (hoeveel behandelingen heb je gehad?) , voor mij een unieke ervaring. Dat ik nu alles weer kan eten en drinken. Uiteraard voorzichtig opbouwen, maar een keer met mijn kleinkinderen naar MC Donald, al vind ik er zelf niets aan, of een ijsje eten met slagroom. Mijn ervaringen zijn grandioos en het tijd dat de heren specialisten er eens aan gaan geloven. Want ik spreek uit ervaring wat de artsen met hun medicijnen niet voor elkaar hebben gekregen is deze therapeute wel gelukt.

Dit is dan mijn ervaring. Op 3 maart gaat mijn man naar haar toe omdat hij veel last heeft van exceem en bepaalde dingen niet kan verdragen. U begrijpt, als ik er niet achter stond, had ik geen afspraak met mijn man bij haar gemaakt.

Vriendelijke groet,

Kor Krakhorst (geb. 1942)

Allergie-weg.nl: Kor wilde nog graag kwijt dat emoties en gebeurtenissen uit het verleden een hele grote speelden rol bij de ontwikkeling van de allergieen, maar wil daar verder niet op ingaan.

Op mijn vraag "Wat zijn uw belangrijkste conclusies?", antwoordde Kor: dat het het eerder had moeten doen, had ik niet zoveel verschillende medicijnen hoeven te gebruiken.

Vanwege haar postpolio werd Kor in het verleden al te vaak benaderd door belangstellenden. Kor heeft daarom aangegeven niet benadert te willen worden door lezers. Heeft u vragen naar aanleiding van dit verhaal, neem dan contact op met therapeute Loes Machielsen of met mij. Maar Loes heeft als therapeute veel meer kennis van zaken dan ik.

25 maart 2008: Kor is net ontslagen uit het ziekenhuis waar ze was opgenomen vanwege een longontsteking. Het moge duidelijk zijn dat haar immuunsysteem ondanks Espavo nog steeds zwaar wordt belast door COPD en PPS.