-

Darmparasiet diëntamoebe fragilis resistent tegen antibiotica, maar niet tegen NAET

Dientamoeba-fragilis-darm-infectie-parasiet-sDarmparasiet diëntamoebe fragilis bleek resistent tegen antibiotica, maar niet tegen NAET-behandeling. 3 jaar oud kind moest er maar leren leven met buikpijn, obstipatie ondanks overdosis laxeermiddelen).

Symptomen : darmproblemen, darmparasiet diëntamoebe fragilis, obstipatie, opgezwollen buik
Behandeld op : lactose, vit.B-complex, calcium en suiker
Therapeut : Els de Noord, Praktijk "Onder de Lariks" te Nijverdal
Therapieën : TAT (Transformerende Allergie Technieken) en Emotionele Stress Release
Voorheen gebruikte medicijnen: antibiotica, laxeermiddel Lactulose en Forlax

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dientamoeba-fragilis-darm-infectie-parasiet

Beste lezers,

Voor ruim een jaar terug had ik een dochtertje van 3 jaar oud met erge darmproblemen. We zijn doorverwezen naar het ziekenhuis, waar ze onder behandeling kwam van een kinderarts. Ze kreeg een bloedonderzoek: haar bloed was goed. Maar in haar ontlasting hadden ze een darmparasiet ontdekt. Deze werd bestreden met een antibiotica. Ze kreeg een hoge dosis om het beestje te doden, maar dit werkte helaas niet. Dus moest ze er maar mee leren leven.

Verder kreeg ze Lactulose, waar ze dan beter van haar ontlasting af zou moeten komen, maar dit werkte ook niet. Ze had heel veel pijn en huilde voortdurend. Haar buikje was ook heel erg opgezwollen. Eten en drinken ging ook slechter, omdat ze natuurlijk helemaal vol met ontlasting zat. Weer naar het ziekenhuis en weer andere medicijnen. Dit maal ging het om Forlax 4g. We moesten beginnen met 1x daags 6 zakjes en als ze dan niet ging poepen, moesten we de dosering verhogen naar 8 zakjes. Maar helaas werkten beide niet. Vanuit het ziekenhuis kregen we te horen dat ze naar 10 zakjes mocht. Bij de apotheek schrokken ze van de hoge dosis en zeiden ze dat we daar niet te lang mee door mochten gaan, want dit was gewoon een overdosis.

Uiteindelijk werkte dit ook bijna niet, maar drie weken later kreeg ze zoveel pijn en toen kwam de ontlasting van al die maanden. Wij waren als ouders blij dat ze er af was, maar na een week begon de ellende weer opnieuw.

We deden ons verhaal aan een buurvrouw en zij gaf ons het adres van Els. Een week later mocht ik langskomen. Onze dochter heeft enkele diëten van één dag (25 uur)  moeten volgen met een dieet vrij van lactose, vit.B-complex, calcium en suiker (per dieet één stof), maar het ging keer op keer beter met haar. We zagen haar weer helemaal opbloeien en ons vrolijke meisje kwam weer terug. Haar buikpijn verdween, want Els heeft haar darmparasiet (diëntamoebe fragilis) weg kunnen halen (wat het ziekenhuis niet kon). Onze dochter is in die periode ook zindelijk geworden.

Sinds de dag van vandaag gaat het helemaal goed met haar en zit ze lekker in haar vel. Ze poept nu gewoon op de w.c., zonder pijn. We zijn dankbaar wat Els voor ons gezin heeft gedaan, want je bent als ouders gelukkig, als het met je kinderen goed gaat.

Beste lezers,
Voor ruim een jaar terug had ik een dochtertje van 3 jaar oud met erge darmproblemen. We zijn doorverwezen naar het ziekenhuis, waar ze onder behandeling kwam van een kinderarts. Ze kreeg een bloedonderzoek; dit was goed. Maar in haar ontlasting hadden ze een darmparasiet ontdekt. Deze werd bestreden met een antibiotica. Ze kreeg een hoge dosis om het beestje te doden, maar dit werkte helaas niet. Dus moest ze er maar mee leren leven.
Verder kreeg ze Lactulose, waar ze dan beter van haar ontlasting af zou moeten komen, maar dit werkte ook niet. Ze had heel veel pijn en huilde voortdurend. Haar buikje was ook heel erg opgezwollen. Eten en drinken ging ook slechter, omdat ze natuurlijk helemaal vol met ontlasting zat. Weer naar het ziekenhuis en weer andere medicijnen. Dit maal ging het om Forlax 4g. We moesten beginnen met 1x daags 6 zakjes en als ze dan niet ging poepen, moesten we de dosering verhogen naar 8 zakjes. Maar helaas werkten beide niet. Vanuit het ziekenhuis kregen we te horen dat ze naar 10 zakjes mocht. Bij de apotheek schrokken ze van de hoge dosis en zeiden ze dat we daar net te lang mee door mochten gaan, want dit was gewoon een overdosis. Uiteindelijk werkte dit ook bijna niet, maar drie weken later kreeg ze zoveel pijn en toen kwam de ontlasting van al die maanden. Wij waren als ouders blij dat ze er af was, maar na een week begon de ellende weer opnieuw.
We deden ons verhaal aan een buurvrouw en zij gaf ons het adres van Els. Een week later mocht ik langskomen. Onze dochter heeft enkele diëten van een dag moeten volgen met een dieet vrij van lactose, vit.B-complex, calcium en suiker (per dieet één stof), maar het ging keer op keer beter met haar. We zagen haar weer helemaal opbloeien en ons vrolijke meisje kwam weer terug. Haar buikpijn verdween, want Els heeft haar darmparasiet (diëntamoebe fragilis) weg kunnen halen (wat het ziekenhuis niet kon). Onze dochter is in die periode ook zindelijk geworden. Sinds de dag van vandaag gaat het helemaal goed met haar en zit ze lekker in haar vel.Ze poept nu gewoon op de w.c., zonder pijn. We zijn dankbaar wat Els voor ons gezin heeft gedaan, want je bent als ouders gelukkig , als het met je kinderen goed gaat.