-

Koude-allergie opgelost, ziek griep-verschijnselen van de kou

handschoenenKoude-allergie, François kreeg griep-verschijnselen van de kou. Het is winter, buiten ligt een dik pak sneeuw, maar binnen brandt de kachel. Rillend van de kou, met dikke handschoenen en winterjas aan, zat hij er bij. Weer buiten heb ik hem behandeld tegen kou. Handig: de kou waartegen ik hem wilde behandelen was volop aanwezig. Hij is één dag binnen gebleven, daarna kon hij weer naar buiten en sindsdien, voelt hij zich prima als het koud is.

 

Symptomen : allergische reactie op koude, griep-verschijnselen door koude
Behandeld op : koude, staand buiten in de winterse kou en de sneeuw
Behandelaar : ikzelf, eigenaar van deze website (ik ben geen therapeut, maar ervaren patiënt!)
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
 Aantal behandelingen: 1


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

François is (was) asielzoeker uit Namibië. Hij heeft een bijzondere asielstatus, wat er op neer komt dat hij meteen een paspoort krijgt en niet lang hoeft te wachten: er wordt meteen een huis voor hem en zijn gezin gezocht. Hij is een heel aardige man. Ik ontmoet hem, samen met nog enkele andere christelijk gelovige asielzoekers bij nederlanders thuis in Doorn. Zij kennen elkaar via de kerk. Onze nederlandse geloofsgenoten hadden ons allen uitgenodigd voor een kopje koffie na de kerkdienst.

François viel mij meteen op: hij zat te rillen van de kou, met zijn winterjas en dikke handschoenen aan. De huiskamer had een normale temperatuur van ±20 graden. Er was veel glas rondom, dus je had prachtig uitzicht op een mooie tuin vol sneeuw. We schrijven 2010. In de weken voor kerst ligt er een dik pak sneeuw.

Ik vroeg François wat er met hem aan de hand is, of hij griep had of zo. Maar hij zij 'nee: ik heb het alleen koud, ik kan niet tegen de kou en de sneeuw.' Zijn lichaam reageerde dus op kou alsof het om een griepvirus ging. Voor mij als ervaren NAET-patiënt was meteen behoorlijk helder wat er met hem aan de hand was. Het lag er dik bovenop dat François allergisch was voor kou, dus voor dit prachtige winterse decor.

Na afloop bood ik aan François en nog enkele anderen van het asielzoekerscentrum in Leersum om hen naar huis te brengen. Ik vertelde François over mijn gedachten over zijn allergie en vroeg hem of ik hem mocht behandelen. Hij zij meteen ja. En zo heb ik hem op de parkeerplaats van het AZC behandeld. Spullen had ik niet nodig, het allergeen was immers royaal aanwezig en met massage van de juiste acupunctuurpunten, de juiste ademhalingstechnieken, kom je er wel.

Je wilt niet weten hoe simpel de NAET-behandeling is. De kunst van NAET zit 'm in het vinden van de juiste oorzaak. Daar gaat dus ook de meeste tijd in zitten. De oorzaak wordt gezocht via het spiertesten en het spiertesten ben ik helaas nooit machtig geworden. Misschien omdat ik het onderbewust nooit echt heb willen leren. Maar in dit geval lag de oorzaak er metersdik bovenop: de huidige weersomstandigheden. Waarschijnlijk zal ik nooit weten waar François precies allergisch voor was. Was hij allergisch voor:

  • de koude temperatuur?
  • de sneeuw (-kristallen), de aanwezigheid hiervan in de omgeving en in de lucht (inademen)
  • de droge, natuurlijke airco lucht (koude lucht is altijd erg droog)

Maar wat zijn allergeen ook precies was, buiten staand in de sneeuw, zou hij zeker en gewis volop worden mee geconfronteerd. Met de NAET-behandeling geef je het lichaam een positief signaal terwijl het in contact is met een allergeen. Ten gevolge van de allergische reactie, hetgeen in feite een programmeerfout is van het lichaam, werd François ziek van de kou. De positieve stimulans die uit gaat van de NAET-behandeling, zorgt er dan voor dat het lichaam leert: het is veilig, kou is veilig, geen gevaar. Gevolg: als het even mee zit blijven François' griepverschijnselen bij koude in het vervolg uit.

Als ervaringsdeskundige wil ik er op wijzen dat François veel mazzel heeft gehad: met 1 NAET-behandeling genezen is niet uitzonderlijk, maar komt toch ook niet zoveel voor. Vaak staat een allergie niet op zichzelf. Als François zijn allergie had behouden, had hij in de toekomst wellicht last gekregen van (dit zuig ik  uit mijn duim op basis van inzicht en ervaring), allergie voor:

  • koude in combinatie met nattigheid
  • koude in combinatie met griep
  • koude wind / tocht
  • airco's / airco-lucht
  • koude in combinatie met katoen (kleding/handschoenen)
  • enz.

In dat geval had hij 4 of meer behandelingen nodig gehad. En aangezien hij in Nederland vaker dan in zijn land van herkomst geconfronteerd zal worden met kou...

Vier dagen na de behandeling ontmoet ik François opnieuw op het AZC in Leersum. Hij komt ons buiten in de sneeuw lachend tegemoet met uitgestoken hand, dus zonder handschoenen aan. Hij had zich gehouden aan mijn voorschrift: 24 uur binnen blijven en voelde zich nu goed buiten.

François heeft beloofd dat hij zijn verhaal op zal schrijven en mij toe zal sturen. Maar ik ben benieuwd of dat echt gaat gebeuren. Hij kan immers niet typen en heeft nog geen email.geor

 

NB: ik ben de eigenaar van allergie-weg.nl, ik ben geen therapeut en normaal gesproken behandel ik niemand buiten mijn gezin omdat mij een deel van de juiste vaardigheden en kennis ontbreken. Dus klop niet bij mij aan, maar zoek een echte therapeut!