-

Demi verlost van faalangst / plankenkoorts / examenvrees voor spreekbeurt

Demi moest voor school voor een boekbespreking de spits afbijten. Dit maakte haar behoorlijk nerveus. Spanning, slecht slapen en slapeloze nachten waren het gevolg. Haar moeder besloot haar dochter buiten medeweten van haar kind om te laten behandelen met NMT, Neuro Modulation Techniques. Gevolg: Demi was ontspannen bij het houden van haar boekbespreking.

 

Symptomen : Faalangst bij spreekbeurt
Behandeld op : onderliggende emoties
Therapeut : Dirk en Jolande van Kampen Lutjebroek
Therapieën : NMT, Neuro Modulation Techniques
Aantal behandelingen: 4


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Faalangst voor een spreekbeurt, examen, tentamen of proefwerk. Examenvrees, tentamenvrees, examenstress, plankenkoorts, podiumvrees of black out, het zijn allemaal angsten die veel op elkaar lijken.

Het verhaal van dochter Demi*, december 2007

Mijn dochter Demi (8 jaar) was aan het begin van het nieuwe schooljaar erg gespannen en onzeker in haar nieuwe klas. Demi heeft het uiterlijk van een stoer meisje maar is in wezen een onzeker en gevoelig kind. Zij kon het moeilijk vinden met haar nieuwe juf. Zij moest als eerste in de klas een boekbespreking houden. Demi had het hier erg moeilijk mee, ze vond het zo verschrikkelijk eng dat ze er moeilijk van in slaap kon komen en erg gespannen was.

Ik kwam terecht in Hoogkarspel bij Praktijk Well Being bij Jolanda en Dirk van Kampen. Daar konden ze haar een NMT-behandeling op afstand geven, waarbij er vooral gewerkt werd op faalangst, angst voor afwijzing en veroordeling door anderen. In totaal zijn er vier behandelingen geweest. Na één behandeling merkte ik al aan Demi dat we in ieder geval het onderwerp boekbespreking konden aankaarten zonder dat ze in de stress schoot en we konden starten met de voorbereiding van haar boekbespreking.

Vlak na de derde behandeling had ze haar bespreking en die ging gelukkig heel goed. Demi vertelde die dag dat ze niet zenuwachtig was en dat ze zich best goed voelde, ook de juf vond dat ze een ontspannen indruk maakte (bij navraag achteraf). Op het moment van haar boekbespreking durfde ze voor de klas te praten, hoewel ze het nog best moeilijk vond iedereen aan te kijken.

Omdat verder het contact met haar juf nog steeds stroef verliep (ze kon soms erg schrikken en weglopen als de juf het woord tot haar richtte of ze durfde de juf niet aan te kijken als ze iets tegen haar moest zeggen, zo bleek uit een oudergesprek) is er na de derde behandeling nog een vierde behandeling geweest waarbij deze angst ook verdween. Het contact met haar juf is nu goed te noemen. Ze komt vrolijk en blij uit school en ook haar juf merkte laatst op dat het contact tussen haar en Demi zo verbeterd was.

Het voordeel voor deze manier van behandeling met NMT voor kinderen is voor mij dat het kind het zelf niet merkt dat hij of zij behandeld wordt: de NMT therapeut kan de behandeling op ieder moment doen en op afstand. Het voordeel voor het kind is dat het kind zich niet afgewezen voelt of dat je het kind merkt dat er iets mis is met hem of haar.

Moeder van Demi.
November 2007

*Allergie-weg.nl: Demi is niet de echte naam van deze meid. Demi's moeder wenst anoniem te blijven, ook omwille van de privacy van haar dochter.

Behandelen op afstand vinden velen van ons wel heel bizar. Dit fenomeen leidt makkelijk tot ongeloof. En er zijn beschouwingen van sceptici op dit soort genezingen die er op neerkomen dat de patiënt op de één of andere manier, al dan niet bewust, is beïnvloed door de tussenpersoon die er wel van wist. Als je op die manier het behandelresultaat van Demi moet verklaren... Dat vind ik dan weer bizar.

Persoonlijk heb ik me nog niet in deze materie verdiept, maar voor mij is er maar één ding dat telt: als het maar werkt! En de eerste getuigenissen die ik binnen heb gekregen zijn veelbelovend. Voor wie begrijpelijke taal zoekt om zich te kunnen verdiepen in de kennis/wetenschap achter deze manier van genezen: lees "Het zevende zintuig" van Rupert Sheldrake. Meer over Rupert Sheldrake, klik op: Wikipedia, maandblad Ode, eigen website Rupert Sheldrake.

gesprekje-tr   Als u Demi's moeder iets wilt vragen via email, klik dan hier!