-

Gabriëlle (35), verlost van mondeczeem + nikkel-allergie, onzekerheid en paniek-aanvallen zònder hormoonzalf

Gabriëlle kreeg na een stress-volle periode op het werk last van pijnlijk mond-eczeem met kloofjes, jeuk en branderig gevoel. Zowel fysiek als emotioneel zat ze er helemaal doorheen. De alternatieve geneeswijze NAET bracht uitkomst en schakelde ook haar nikkel-allergie uit.Symptomen : Fysiek: mond-eczeem: kloofjes, jeuk, branderig gevoel, opgezwollen en vuurrode rand + eczeem op handen en billen in de vorm van kleine jeukende en pijnlijke bultjes. Nikkel-allergie, koortslip.
Emotioneel: futloos, moe, verdrietig en tegelijk opgefokt, negatief zelfbeeld, onzekerheid, faalangst, paniekaanvallen
Behandeld op : eiwitten, mineralen, vitamine b en c, chocolade, nikkel en diverse emoties
Therapeut : Joan Berendsen Amsterdam
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Aantal behandelingen: nog in behandeling

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geweldig dat de website allergie-weg bestaat: zonder allergie-weg zou ik Joan nooit ontmoet hebben en zou ik nu nog steeds in de puree zitten. Dus Lenard, heel erg bedankt!

Hi Allergie-weg.nl, dit is mijn verhaal:

Ik ben een vrouw van 35, heb een baan waar ik behoorlijk onder druk sta. Toen deze werkdruk in een bepaalde periode nog meer toenam, kreeg ik ineens last van mond-eczeem. Vreselijk: constant het gevoel of je door 100 woedende wespen bent gestoken in je lippen, kloofjes, jeuk, branderig gevoel en het ziet er ook nog eens uit of je zojuist een super siliconen injectie hebt gehad omdat je mond opzwelt en opgesierd wordt door een vuurrode rand. Daarnaast breidde het zich steeds verder uit in mijn gezicht, kreeg ik prompt ook nog eens een hele agressieve koortslip erbij cadeau, voelde ik mij futloos, moe, verdrietig en tegelijk opgefokt. Ik kreeg ook last van plekken in mijn hand en op mijn bil (piepkleine bultjes gevuld met vocht die waanzinnig jeuken en pijn doen). Daarnaast heb ik al jarenlang last van een nikkel-allergie.

Alle verhalen over eczeem gaven nu niet meteen moed om naar een dermatoloog te stappen; zonder uitzondering las ik wanhopige verhalen over enge hormoon-zalven die uiteindelijk niets of tijdelijk hielpen en… een levenslang verbod op onmogelijk te vermijden zaken.
Al surfende belandde ik op deze website. Nogal sceptisch las ik de verhalen en besloot het toch maar te proberen. Tegelijk had ik een afspraak gemaakt met een dermatoloog. Ik woon in Amsterdam en de lijst van adressen bekijkend, sprak Joan Berendsen mij om één of andere reden aan. Terécht, zou blijken!

Ik kon heel snel terecht (itt de dermatoloog; ik moest 2 weken wachten en das lang als je pijn hebt!) en ik werd verwelkomd op een warme, persoonlijke manier door Joan. Er werd uitgebreid de tijd genomen voor mij en ze stelde wat vragen. Uit de eerste test behandeling bleek ik gevoelig te reageren op: eiwitten, mineralen, vitamine b en c en…chocolade (da's voor de gemiddelde vrouw een wereldramp!). Ook kwam naar voren dat ik worstelde met bepaalde angsten (faalangst, in sommige opzichten negatief zelfbeeld). Deze 1e sessie was op 9 november, nu, op 15 december (dus al na dik een maand!) ben ik verlost van mijn kwalen en kan alles weer gewoon eten of gebruiken!!! Ik heb sinds 9 nov wekelijks een behandeling van een uur ondergaan waarbij de stoffen stuk voor stuk zijn behandeld, maar er ook soms een bepaalde emotie is behandeld (al dan niet gekoppeld aan een bepaalde stof).

Het is wel belangrijk dat je je echt probeert open te stellen voor deze nieuwe vorm van therapie en de eventuele 25 uurs na-behandeling instructies serieus in acht neemt. Ik wil alle mensen op het hart drukken om vooral niet te lang te wachten want ik heb het idee dat hoe langer je wacht, hoe langer het duurt voor het geneest. Ik liep 2 maanden met mijn mond eczeem voor ik startte met de behandeling en ben nu, na dik een maand al verlost! Bij mijn therapeut vond ik de behandeling echt niet duur, bovendien is zij aangesloten waardoor ik in ieder geval een deel terug krijg van mijn ziektekostenverzekering.

Oh ja, de dermatoloog…? Die heb ik het Amsterdamse bos ingestuurd: bij mijn eerste gesprek bekeek hij mijn gekwelde mond, mompelde dat ik over 3 weken maar terug moest komen en dat was het! Schandalig vond ik dat: ik had zo'n afschuwelijke pijn en hij ondernam niets behalve mij nog een paar weken laten aandorren om dan pas te gaan testen waar ik allergisch voor was.

Ik wil iedereen bedanken van deze site: hun verhalen hebben mij over de streep getrokken om het te proberen. In het bijzonder wil ik Joan Berendsen bedanken: ze is heel goed en een schat van een vrouw!!

De veranderingen die ik heb ervaren na het behandelen van mijn negatieve emoties:
Het scheelde denk ik dat ik in staat ben kritisch en eerlijk naar mezelf te kunnen kijken, daardoor was ik minder lang bezig bepaalde dingen onder ogen te zien omdat ik ergens heel goed wist dat ik nog met bepaalde issues had te kampen. De basis van mijn onzekerheid/angst lag bij mijn vader en mijn ex. Dit stukje was al jarenlang een lastig stuk van mezelf, desalniettemin, het ‘hoorde' inmiddels bij mij en ik moest er maar mee leren leven, zo redeneerde ik. Daar komt bij dat ik verder een hele gelukkige vrouw ben en erg tevreden met mijn leven dus tja…dan accepteer je maar dat die dingentjes niet zo lekker lopen… Ik ben over veel dingen wél zelfverzekerd en kan bovendien uitstekend mijn onzekerheden maskeren dus zo op het oog merken mensen er niets van. Lastig want zo had ik bijvoorbeeld last van paniekaanvallen (bij oververmoeidheid speelde het meer op b.v. als ik dan uitging naar een drukke plek, overvolle winkels, mega drukke tram/metro/bus waarbij ik dan ook hele erge buikpijnen kreeg, misselijk werd, suizende oren had etc.).
Ook speelde gevoelens van onzekerheid, angst en het ‘fout doen' zodra ik geconfronteerd werd met een situatie waarbij iets mis ging; ik legde dan onmiddellijk de schuld/verantwoording bij mij, zonder ook maar even na te gaan of dat eigenlijk wel klopte. Ook in situaties dat ik kritiek kreeg nam ik dat bijna klakkeloos aan dat die kritiek dus klopte en had daardoor moeite om voor mezelf op te komen. Deze situaties deden zich vooral voor tijdens mijn werk. Mede door die onzekerheid/angst/ik doe het fout-flow, had ik heel erg de drang mezelf te willen bewijzen, was ik belachelijk streng voor mezelf en stelde ik hele hoge eisen aan mezelf.

Sinds de behandelingen van Joan, merk ik dat ik zelfverzekerder ben, er is de rust dat ik niet de hele wereld hoef te redden ;) en daar ook niet verantwoordelijk voor ben, dat ik af en toe best fouten mag maken en beter voor ogen hou dat ik best wat aardiger tegen mezelf mag doen want er is niemand die ik zo hard veroordeel als mezelf; in tegendeel, ik had voor iedereen begrip behalve voor mezelf maar ook dat is nu gelukkig meer in balans.
Het fijne vond ik aan die behandelingen dat ik niet urenlang hoefde te praten over de oorzaken van deze dingen, zoals bij een psycholoog wel het geval is. Natuurlijk werkte ik aan mezelf en zeker tijdens de uren na de behandeling, merkte ik dat ik erg in mezelf gekeerd was, wisselende stemmingen had. Ik nam dan dus de tijd voor mezelf, schreef er over, dacht na en liet het los. Daarom benadrukte ik het ook belang van de 25 uur instructies, daar heb ik mij heel goed aan gehouden.

Ik heb sinds de behandeling geen een keer meer een paniek aanval gehad! Ik ben laatst na een wederom drukke werk week (dus moe) uit geweest naar een bomvolle discotheek. Warm, druk, harde muziek en moe dus alle ingrediënten waren aanwezig om in een paniekaanval te belanden en…er gebeurde niks! Ik realiseerde mij dat eigenlijk pas de dag erna dus het was volkomen natuurlijk gegaan zonder dat ik er mee bezig was.
De druk van mijn werk kan ik beter aan omdat, zoals ik al schreef, ik meer rust heb, het beter kan relativeren.

Ik zou het heel erg op prijs stellen als u mijn verhaal online zou willen plaatsen omdat ik graag andere mensen wil helpen en omdat het mij over de streep heeft getrokken nadat ik alle verhalen zelf las voordat ik startte met naet therapie en omdat ik mijn therapeut heel graag de credits wil geven die zij verdient!

Met vriendelijke groet,
Gabrielle

gesprekje-tr   Als u Gabriëlle iets wilt vragen via email, klik dan hier!