-

Leo, bevrijd van hartritmestoornis (extrasystolen) door histamine-intolerantie

Leo-Cornelis-hartoverslagLeo had al 40 jaar last van hartoverslag (extrasystolen). De doktoren wisten er geen raad mee, medicijnen hielpen niet. Verder kreeg Leo last van luchtwegklachten: loopneus, verstopte neus, verkoudheid, zwelling van de slijmhuid, ademnood. Huidaandoeningen: rode vlekken, jeuk, netelroos. Maag- en darmenklachten: buikkrampen, diarree, obstipatie (prikkelbare darmsyndroom). Verder: hoofdpijn, migraine, duizeligheid. 40 jaar later leest Leo iets over NAET-therapie op Allergie-weg.nl Cool...

 

Symptomen : hartoverslagen/hartritmestoornissen (extrasystolen), krampen, diarree, obstipatie ten gevolge van histamine via voedsel, hooikoorts met als gevolg hartoverslagen en hartkloppingen. Zo'n geheel aan symptomen wordt dan vaak histamine-intolerantie genoemd
Behandeld op : vitamine A, vitamine B, vitamine C, ei-eiwitten, conserveermiddelen en andere voedseladditieven, smaakversterkers, melkproducten, verschillende pollen o.a. van grassen, uitlaatgassen
Therapeut : Marjolein de Wit uit Goirle
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees ook het verhaal van Maud
Maud was allergisch voor tarwe en volgde eerst een eliminatiedieet (waarschijnlijk wilde zij zich wegens zwangerschap niet meteen laten behandelen). Dit maakt haar verhaal extra steekhoudend, want bij aanvang van dit dieet verdwenen de extrasystolen. Daarna heeft zij zich laten behandelen op har allergie voor tarwe en zodoende kan ze nu weer gerust brood eten zonder last te krijgen van hartoverslagen.

Allergie-weg.nl: Plotseling blijkt een deel van onze bezoekers van iemands persoonlijke site af te komen. Leo Cornelis verwijst zijn bezoekers graag naar Allergie-Weg.nl. Leo had zelf last van hartklachten in de vorm van hartoverslagen. Dat er een verband was met allergieën, was hem zelf al opgevallen, maar werd door zijn arts tegengesproken. Op Allergie-weg.nl worden hartoverslagen genoemd als mogelijk gevolg van allergieën. Dus toch, dacht Leo, alles viel op zijn plaats. Leo is dus naar een NAET-therapeute gestapt en is nu van zijn klachten af. Op zijn site noemt Leo Cornelis een scala van aandoeningen. Ik vroeg hem of hij zelf al deze aandoeningen heeft gehad.

Leo Cornelis: Op mijn website noem ik bij de symptomen alles wat eventueel een klacht bij histamine-intolerantie kan zijn. Ik heb niet overal last van gehad. Mijn klachten waren: hartoverslagen/hartritmestoornissen, krampen, diarree, obstipatie ten gevolge van histamine via voedsel. Verder hooikoorts met ook weer hartoverslagen, hartkloppingen. Zo'n geheel aan symptomen wordt dan vaak histamine-intolerantie genoemd. Al deze klachten zijn verdwenen!!

Meestal wordt bij voedselallergie en voedselintolerantie alleen gedacht aan symptomen die m et maag en darmen te maken hebben. Histamine-intolerantie is echter een heel ander verhaal. Omdat histamine in het bloed wordt opgenomen, kan het overal in het lichaam terecht komen een dus ook overal problemen geven. Niet iedereen krijgt dezelfde klachten. Dat maakt de diagnose uiteraard niet eenvoudiger.

Om de darmflora weer op orde te krijgen, heeft Marjolein via spiertesten onderzocht welk middel het meest effectief voor mij zou kunnen zijn. Daar is Orthiflor Atopic uitgekomen. Het bestaat uit darmbacteriën en stoffen die de darmwand herstellen. Ik ben nog met deze kuur bezig en moet even afwachten of het het gewenste resultaat levert.

Verder vertelde Leo: hij had al geruime tijd het vermoeden dat allergieën de oorzaak waren van zijn hartoverslag. Leo had namelijk ook last van hooikoorts en darmklachten. Telkens als Leo last had van hooikoorts of van zijn darmen, kreeg hij ook hartoverslag. Volgens Leo's huisarts was het onzin te denken dat zijn hartoverslag werd veroorzaakt door allergieën of intoleranties. Toch liet Leo zich in Utrecht bij een gespecialiseerd instituut onderzoeken. Resultaat: Leo had geen allergieën, wel intoleranties. En nu allergieën en intoleranties zijn uitgeschakeld: geen hooikoorts meer, geen darmklachten en geen hartoverslag.

Overigens: NAET en JMT maken geen onderscheid tussen allergieën en intoleranties en overgevoeligheden. Met hun manier van diagnoseren kunnen ze immers geen onderscheid detecteren en de wijze van behandeling zit ook geen verschil.

De rest van het verhaal lees je op de site van Leo zelf: www.hartoverslag.tk.

gesprekje-tr   Als u Leo Cornelis iets wilt vragen, klik dan hier om naar zijn website te gaan!