-

Helen: tranende en brandende ogen

Tranende en brandende ogen: bevrijd van allergie voor vogel-veren, dons en eieren heeft laborante Helen nu veel meer energie. Als medewerkster op een dierenambulance kwam zij veel in aanraking met vogels, als laborante met H2S, zwavel-damp (lucht van rotte eieren). Achteraf bleek dat Helens hiervoor allerisch was en dat dit de oorzaak was van haar heftig tranende en brandende ogen.

Symptomen : tranende en brandende ogen
Behandeld op :

H2S, zwaveldamp (lucht van rotte eieren),  veren, dons, eieren
Therapeut : Roy Vogel Vogel-Acupunctuur Apeldoorn
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Aantal behandelingen: ±14

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn verhaal:

Sinds enige tijd had ik ontzettend veel last van tranende en brandende ogen. Eerst denk je dat het iets tijdelijks is, maar als het al een aantal weken voortduurt begin je je toch af te vragen of je niet ergens allergisch voor bent. Het was in de winterperiode begonnen, dus hooikoorts leek niet erg waarschijnlijk.

Nu werk op een chemisch laboratorium, waar je met heel veel verschillende stoffen in aanraking komt, dus het leek bijna onmogelijk om erachter te komen of het iets met mijn werk te maken had. Daarnaast rij ik als vrijwilliger op de dierenambulance en ook daar had ik vaak erg veel last van branderige ogen. Thuis heb ik ook huisdieren, maar in huis waren de klachten toch minder erg dan op de dierenambulance.

Met een aantal vage aanknopingspunten ben ik gaan surfen op internet, en kwam herhaaldelijk succes-stories tegen van mensen die met NAET behandeld waren voor allergieën en overgevoeligheden. Wat me aansprak was dat er geen medicijnen aan te pas kwamen, en dat structureel een aantal basis-groepen met stoffen waarmee je dagelijks in aanraking komt, werden behandeld. Doordat ik als laborant het liefst voor de wetenschappelijke benadering kies, had ik nogal mijn twijfels bij de behandeling en de uitleg van de werking, maar de kwaal was erger dan de remedie en dus besloot ik het te proberen met NAET.

Al na enkele behandelingen merkte ik dat er daadwerkelijk iets gebeurde waardoor mijn weerstand tegen een aantal stoffen sterk verbeterde. Bovendien werd al vrij snel duidelijk waar ik in het bijzonder overgevoelig voor was; “de kip en het ei”; (o.a. veren/dons, eieren etc). Dat klopte met mijn klachten op het lab; ik was bezig met een project waar ik zwavel bij gebruikte, bekend van bijv. rotte eieren gas (H2S). Ook mijn probleem op de dierenambulance was hiermee opgelost; ik kon niet tegen vogelveren en dat terwijl duiven bij ons in de stad de meest voorkomende dieren zijn die met de dierenambulance vervoerd worden. Twee behandelingen * waren er nodig om mijn immuunsysteem te resetten en mijn lichaam te vertellen dat het niet nodig is om zo heftig te reageren op deze stoffen.

Ik werk nu zonder branderige ogen aan mijn projecten verder op het laboratorium, en de vogels in de dierenambulance hebben ook geen nadelige effecten meer op mijn welzijn. Hoe het wetenschappelijk werkt is me nog steeds niet duidelijk, maar dat het werkt staat voor mij als een paal boven water. Mijn conclusie na het doorlopen van de basis behandeling; ik ga weer een stuk fitter door het leven…

Helen