-

Michel, bevrijd van hooikoorts

Hooikoorst--hoesten-niesenMichel Schatorje had last van hooikoorts: ieder dag niesbuien en een loopneus. 25 zakdoekjes per week! Leer-allergie was mede-oorzaak. Zijn buikkramp bleek ook behandelbaar waardoor hij nu weer rustig slagroom kan eten.

Symptomen : Hooikoorts, ieder dag last had van niesbuien en een loopneus, prikkende ogen, oren en neus, buikkramp
Behandeld op : o.a. dierlijke vetten, parfummix, leer
Therapeut : Roy Vogel Vogel-Acupunctuur Apeldoorn
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: pillen: triludan, oogdruppels: opticron, neusspray: prevalin


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nadat Michel ons een brief schreef met zijn ervaringsverhaal, vroegen we hem naar de voorgeschiedenis.

Michel:

"Ben 5 jaar geleden voor het laatst bij een huisarts geweest voor hooikoorts klachten. Ik heb toen pillen (triludan) en oogdruppels (opticron) gekregen. De vermindering van klachten was na een aantal weken minimaal en heb daardoor verder geen heil meer in medicijnen gezocht. Ik was trouwens van mening dat het maar drie maanden van de twaalf veel erger was dan het gewone gesnotter door het jaar heen. Zo doende heb ik gewapend met voldoende zakdoeken, de afgelopen jaren de bijkomende gevoelens van hooikoorts zoals prikkende ogen, oren en neus, zoveel mogelijk proberen te negeren. Twee jaar geleden had ik extreem veel last van hooikoorts en heb toen enige verlichting gevonden in de neusspray, Prevalin.

Het grote verschil met NAET is dat deze medicijnen alleen maar de klacht kunnen verminderen en niet wegnemen. Nu pas sinds ik vrij ben van een allergische reactie, van mijn neus, merk ik pas hoeveel last het eigenlijk is geweest."

Allergie-weg.nl: Michel had het geluk dat zijn klachten al meteen na de eerste behandeling afnamen. Zo snel heeft niet iedereen resultaat. Maar dit gaf Michel natuurlijk het nodige vertrouwen en de kracht om door te zetten.

Michels oorspronkelijke brief:

Hoesten, niesen door hooikoorts25 zakdoeken per week !!!

Tot een jaar geleden had ik maar geaccepteerd dat ik ieder dag last had van niesbuien en een loopneus. Totdat een vriendin vertelde over NAET. Een voor haar niet te verklaren therapie die wonderen doet verrichten.

Na een intake gesprek waarin ik mijn klachten mocht kenbaar maken, gingen we eerst aan de slag met Hooikoorts pollenallergie“DE BASIS”. Voor mij het best omschreven als een, voor het welslagen van de NAET-behandeling noodzakelijk en streng (allergie-weg.nl: 25-uurs) dieet waarbij je 1 keer in de week de meest normale zaken van de wereld moet vermijden, en dus ook niet mag eten. Afvallen, is hiervan niet het doel, en dat gebeurde bij mij ook niet. Ondermeer omdat ik de 2 basisprincipes hanteerde om me door de basis heen te slaan.

  • · Nu mag het nog
    en
  • · Nu mag het weer

Na het doorlopen van de basis, gingen we aan de slag met de hooikoorts problemen. Het was direct raak. Na de eerste behandeling had ik al aanzienlijk minder last van niesbuien. Tussen de buien door hebben we nog het hele spijsverteringskanaal doorgenomen met een aantal dierlijke vetten zodat ik nu ook geen krampen meer heb in mij buik bij het eten van voedsel dat rijkelijk bereid is met slagroom en andere dierlijke vetten.

Het aparte van de NAET vind ik dat ik af en toe met een buisje in de wachtkamer zit en denkt, “het zal wel”. Bijvoorbeeld, parfummix, voor mij een logische verklaring voor mijn allergie. Maar Leer, als oorzaak van mijn niesbuien, dat gaat mij boven de pet. En toch, het gaat steeds beter. Waarschijnlijk nog een aantal behandelingen (misschien wel met onverklaarbare buisjes) en mijn “spontane” niesbuien zijn verleden tijd.

Als ik op de NAET periode van afgelopen jaar terugkijk, dan is het alle tijd, geld en lastige situaties, waarin je aan omstanders probeerde te verklaren waarom je met een pen doet klikken en jezelf martelt met een dieet van droge sla, dubbel en dwars waard geweest.

Roy, hartelijk dank voor prettige en humoristische periode, en natuurlijk voor het vinden en bestrijden van mijn allergieën.

Groeten Michel

  Als u Michel iets wilt vragen, kunt u hem een bericht sturen: klik hier!