-

Allergie-test

Allergie-test : als je je huisarts of een andere reguliere arts zover kunt krijgen om een, liefst zo uitgebreid mogelijke, allergietest voor te schrijven... altijd doen! Laat je daarbij niet afschepen door bijvoorbeeld alleen te testen op voedselallergieën (bij last van de darmen) of alleen op luchtwegallergieën of alleen op contactallergieën (eczeem bijvoorbeeld).

Lees meer...

Patiënten intake formulier

formulier Als u in therapie gaat, is het handig om uw fysieke en mentale begintoestand van te voren vast te leggen. Zo kunt u achteraf beter beoordelen in hoeverre de therapie heeft gewerkt. Bovendien helpt u hiermee uw therapeut vaak een behoorlijk eind op weg zodat hij/zij efficiënter te werk kan gaan.

Lees meer...

NAET-gatepoints, de poorten sluiten

NAET-gatepoints-man-sWaarschuwing voor zwangere vrouwen: de gatepoints mogen niet zomaar allemaal worden gesloten (behandeld) bij zwangere vrouwen. Ben je zwanger of probeer je zwanger te worden, informeer dan voor het behandelen uw therapeut.

Lees meer...

Wattentruc

Iemand vroeg mij via email: "Ik heb van Marita een paar keer een potje in mijn kamer moeten zetten met watjes om te zien of daar energie of zo in ging zitten? Ik weet het niet meer precies. Wat is dat nou?"

Allergie-weg.nl: het beroemde potje met watten en water. Deze truc gebruik je als je ergens allergisch bent dat in de lucht zit, maar als het de therapeut niet lukt om precies de oorzaak te vinden. Er zit natuurlijk allerlei stof en fijnstof in de lucht. En misschien zit er iets in jouw huis of in je omgeving in de lucht wat vrij apart is en waarop je allergisch reageert. Dan heeft je therapeut daar geen testbuisje van. In dat geval gebruik je de wattentruc om dit stofje op te vangen. 

De wattentruc

Doe wat watten in een potje. De watten voorkomen dat het water te snel verdampt. Plaats het potje zonder deksel in je huis of in je tuin. En dan dwarrelt er vanzelf van alles in, wat dan in het water belandt. Dat potje neem je mee bij de volgende behandeling en met een beetje gelukt, zit je allergeen er bij en kun je daarom worden behandeld.

Practische tips voor NAET-patiënten

  • Schaf altijd meteen het NAET geneeswijze handboek aan. Dit boek is vaak verkrijgbaar via je therapeut en bevat onmisbare informatie ter ondersteuning van de NAET-therapie. In dit boek staat onder andere wat je wel en niet mag eten na een bepaalde behandeling. Ook verkrijgbaar via NAET-Europe (klik op het winkelwagentje).

    Lees meer...