-

NAET-varianten: vergelijkbare therapievormen

NAET is succesvol. Dat blijkt wel uit het grote aantal geneeswijzen dat is voortgekomen uit NAET. In Nederland zijn mij bekend:

Verder zijn mij varianten van naam bekend die nog niet de oceaan zijn overgestoken:

  • AAAPMS van Pat Omiecinski, specialiteit behandeling van autisme-stoornissen
  • BioSET, van Dr. Ellen Cutler DC
  • ARS van Heidi Hawkins, MAc, LAc

Of alle varianten al dan niet een verbetering vormen op NAET, laat zich niet beoordelen. Afgaand op de informatie die ik ontvang, hebben al deze behandelmethoden hun sporen in de praktijk ruimschoots verdiend. Een belangrijke indicator voor effectiviteit en kwaliteit is accreditatie door één van de beroepsverenigingen. En omdat het varianten zijn en niet totaal iets anders, geldt ruwweg dat alles wat op deze website geschreven staat over NAET, ook op gaat voor de varianten, genoemd op deze pagina.

Varianten op NAET, Heidi Hawkins

Allergie behandeling (vertaling)

Geschreven door Heidi Hawkins, MAc, LAc

Een aantal energetische geneeswijzen zijn effectief bij de behandeling van allergieën. Dit zijn o.a. Allergy Relief Systems (ARS); Nambudripad's Allergy Elimination Technique (NAET); Tapas Acupressure Technique (TAT); Thought Field Therapy (TFT); Jaffe-Mellor technique (JMT); and Bio-SET.

Lees meer...

Neuro-modulation Technique alternatieve geneeswijze NMT

Dr. Leslie S. Feinberg uit VS heeft een behandelmethode ontwikkeld genaamd NMT gebaseerd op NAET. NMT activeert het zelfherstellend vermogen van ons lichaam door herprogrammering van ons immuunsysteem.

Lees meer...

Perla Treatment

logo_perlaPulsewave Evoked Rebalancing Linked to Acupuncture

Perla Treatment is voortgekomen uit NAET.

Perla Treatment opleidingen van de heer Mossink worden inmiddels geaccrediteerd door zowel de NAAV als de NVA. NAET is hiermee een vorm van acupunctuur geworden.

Lees meer...

TAT: Transformerende Allergie Technieken

TAT is een behandelmethode die is ontwikkeld op basis van de behandeltechnieken uit de NAET, gecombineerd met technieken uit de Wellness Kinesiologie, Touch for Health, NOT, Toegepaste Kinesiologie en veel praktijkervaring.

Lees meer...

TAT: Transformerende Allergie-Technieken, Kinesiologie en allergie

Lezing gehouden op het 2e Nationaal CAM-Congres*, RAI Amsterdam, oktober 2004.

CAM-Netwerk: Het CAM (Complementary and Alternative Medicine) onderzoeksnetwerk bestaat uit een groep enthousiaste onderzoekers die vanuit hun professie of belangstelling actief bezig zijn met het opzetten en uitvoeren van onderzoek op het gebied van complementaire geneeswijzen.

Hier leest u de visie van Ingrid van Niekerk en Joke Kamhoot-Consten op het fenomeen allergieën. Hun visie ligt aan de basis van TAT: Transformerende Allergie-Technieken.

Lees meer...

Espavo allergie-technieken

Leven vanuit je eigen kracht met Espavo

Espavo betekent, Dank je wel dat je in je kracht bent gaan staan!

De Espavo methode, ontwikkeld door Carin Jansen, helpt je door middel van kinesiologie om contact te maken met de wijsheid die in je lichaam opgeslagen ligt. Door stress, klachten of angsten kunnen er onbalansen ontstaan. In een consult wordt de oorsprong van de oorzaak duidelijk, we kijken dus verder dan de symptomen.

Door middel van spiertesten wordt het onbewuste bewust waardoor je inzicht krijgt in de klachten. Espavo ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam en optimaliseert je energiesysteem voor een zo goed mogelijk herstel. Je krijgt tips mee naar huis voor directe integratie in je dagelijkse leven. Op deze manier pak je met de Espavo methode klachten zoals vermoeidheid, allergie, huidproblemen, burnout, hoogevoeligheid en klachten met betrekking tot het immuunsysteem bij de basis aan.

Lees meer...