• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Niki verlost van pijn, jeuk en eczeem en van veel allergieen dankzij NMT

E-mail Afdrukken PDF
atopisch-eczeem-NMT-sudocrem Niki-make-up-allergie-verholpen-eczeem-weg
Atopisch cq constitutioneel eczeem: Niki van 5 leek verlost te zijn van haar allergieën, maar plotseling kwamen ze in alle heftigheid terug.

Symptomen : Atopisch constitutioneel eczeem, voedselallergieën, huidallergieën, koemelk-allergie en eiwit-allergie, weinig trek / honger, droge huid, vaak droge en rode oogleden, altijd rood en schraal om de mond om de lippen, de nek was vaak rood en nat van de jeuk en het heelde niet meer. Rood in de plooien van haar armen (geïrriteerde huid), oksels en knieholten. Slecht slapen, veel jeuk en pijn. Stralingsallergie: zonneallergie (UV-straling), tv, magnetron, mobieltje, computer.
Gedrag: Niki liet zich aan de kant zetten door andere meer aanwezige kinderen in de klas.
Behandeld op : o.a. kleurstoffen, suikers, straling, E- nummers (emulgators), kraanwater, DKTP-vaccinatie 
Therapeut : Dirk en Jolanda van Kampen, praktijk Well Being Hoogkarspel
Therapieën : NMT, Neuro Modulation Techniques
Aantal behandelingen: 10 à 15

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Mail mij meteen!

atopisch-eczeem-NMT-sudocrem-200

Niki vóór NMT-behandeling, met atopisch of constitutioneel eczeem

Niki-make-up-allergie-verholpen-eczeem-weg-200

Niki nu, ná NMT-behandeling, zonder eczeem, kan weer make-up, sminck en haarverf verdragen.

Een foto zegt soms meer dan 1000 woorden.
Scroll down voor nog veel meer foto's!
vergrootglas


Allerlei middeltjes tegen eczeem werden geprobeerd:
  • hormoonzalf Elocon van Schering Plough: deze zalf hielp tot aan haar 3e levensjaar
  • zinkzalf: gebruikt bij heftige jeuk
  • Vagron vette zalf vaseline / parafine: deze gebruik ik alleen als ze weer een droge huid heeft, deze is op dokters voorschrift. Niki heeft een erg droge huid, maar als ze uitslag krijgt dan help deze zalf ook.
  • Medosan Dermacell creme: gekocht bij zo'n homeshopper, meteen mee gestopt, werkte averrechts
  • Sudocrem: gebruik ik alleen als ze evt wat rode uitslag heeft, maar het effect van deze zalf was bij Niki minimaal
Niki's moeder liet haar kind behandelen bij Praktijk Well Being in Hoogkarspel, een acupunctuur-praktijk waar wordt gewerkt met NMT, Neuro Modulation Techniques. NMT is nieuw in Nederland en is recent overgekomen vanuit de Verenigde Staten. Niki bleek heel veel allergieën te hebben. Na eliminatie van al deze allergieën is Niki helemaal opgefleurd.
 

Foto's vóór NMT:

wit-gezicht-gelaat-ongezond-bleek-ziek-140 zonneallergie-eczeem-koemelkallergie-140 atopisch-eczeem-NMT-sudocrem-200 rode-ogen-kringen-om-de-ogen-140
Februari 2007, Princes of fee met rode oog-leden en rood onder de lippen Februari 2007, foto van haar zonne-allergie, 20 minuten buiten gespeeld in de zon Maart 2007, met Sudocrem op haar gezicht, rode oogleden, rood onder de ogen, uitslag onder de lip en de nek

huiduitslag-constitutioneel-eczeem-in-gezicht-140 huiduitslag-eczeem-jeuk-in-de-nek-174 huiduitslag-jeuk-in-knieholte-krabben-174
April 2007, rode kringen om de ogen Juni 2007, eczeem, rood in de nek, veel jeuk en daarna krabben

Juni 2007,
Eczeem in de knieholte


Foto's gemaakt in de NMT behandelperiode:
Van kampen aan dat alle stoffen nu uit haar lichaam moeten en het zo kan uiten. De troep in haar lichaam moet eruit, normaal komt dat er met plassen of ontlasting eruit maar bij Niki met name uit de huid. Dus gedurende de behandelperiode werd haar eczeem nog wat erger.

eczeem-kloven-in-de-nek-huidplooien-174 eczeem-huiduitslag-onder-oksel-hele-lichaam-174 jeuk-uitslag-binnenkant-ellebogen-174
Juli 2007, eczeem in de nek, kapotte huid Augustus 2007, uitslag over hele lichaam, ook onder de oksels Augustus 2007, foto van eczeem-uitslag op de armen en in de elleboog

eczeem-benen-knie-en-bultjes-jeuk-140 ogen-schouders-nek-rode-huiduitslag-140 gevoelige-huid-rode-nek-exceem-s
Augustus 2007, eczeem op de benen en op de knieen

Augustus 2007, huiduitslag in het gezicht

reden kan zijn dat we haar behoorlijk op de huid zaten, continue vertellen dat ze niet mag krabben etc. Reactie van haar was dus wel krabben omdat het jeukt.

Augustus 2007, foto van eczeem in de plooien van Niki's nek

Het spreekwoord zegt het al, "iemand op de huid zitten". Dat nam ik allemaal met een korreltje zout. Maar ik heb het getest bij Niki door er telkens iets van te zeggen als ze zich weer krabte, maar dan had ik had het nog niet gezegd of de uitslag was zichtbaar, dat was wel vreemd om te ervaren maar je leert er wel van.

Foto's nu, ná NMT:

jarig-5-jaar-verjaardag-feestmuts-kroon-s kind-vrolijk-lachen-meisje-gezond-s Niki-make-up-allergie-verholpen-eczeem-weg-200
November 2007,
Op haar 5e verjaardag op school, vrij van jeuk, pijn en eczeem
Januari 2008  huid weer zoals het hoort te zijn. Dat is nou wat bedoeld wordt met "Lekker in je vel zitten!" Februari 2008, Niki zonder allergie of eczeem met sminck op en verf in haar haar

Het verhaal van dochter Niki:

Mijn dochter Niki, nu 5 jaar oud, heeft al enige tijd, eigenlijk van haar geboorte af al last gehad van huidaandoeningen en voedselallergie. Het gevolg hiervan was slapeloze nachten en veel jeuk en pijn voor haar.

Steeds was ik op zoek naar iets waardoor Niki zich prettiger zou voelen. Ik dacht het te hebben gevonden bij een vitaliteitcoach. Maar helaas, voor haar heeft dat niet gewerkt. Toen ben ik weer eens verder gaan zoeken want zo kon ik mijn dochter niet aanzien met al die uitslag. Niki was niet te genieten en moeders dus ook niet.

Niki had veel jeuk over haar hele lichaam, ze had een droge huid, en vaak waren de oogleden droog en rood, de mond was altijd rood om de lippen, de nek was vaak rood, en nat van de jeuk en het heelde niet meer. De inhammen, plooien, van haar armen, oksels, knieholten waren ook erg om aan te zien. Het zalfje van de dokter om het vet te houden, hielp, maar de oorzaak verdween niet.

Na veel zoeken (www.allergieplein.nl) en nadenken wat nu goed zou zijn voor Niki ben ik terecht gekomen bij de Praktijk Well Being in Hoogkarspel. Eind juni 2007, de eerste keer dat wij daar weggingen had het al resultaat. De jeuk die Niki had werd erger, maar na 2 dagen zag je het wegtrekken (dat het in eerste instantie even erger zou worden was wel medegedeeld). Het was geweldig om te zien en zeker hoe je dochter ineens verandert. Ze ging na school en zei voorheen erg weinig in de klas en het viel zelfs de juf op dat ze anders reageerde. Nadat ze een NMT behandeling had gehad bij Praktijk Well Being, was ze veranderd, ze sprak ineens wel in de groep, de juf wist niet wat ze hoorde, zo was Niki niet.

Dus het resultaat was voor anderen ook zichtbaar en nog krijg ik complimenten hoe goed ze er nu uitziet en hoe ze eruit heeft gezien. En dat doet je als moeder zijnde erg goed. Niki ging zich ook lekkerder voelen je kon het merken aan alles, ze was vrolijker dan anders, ze straalde meer, ze werd nog socialer, de huidaandoeningen werden minder, ze kon zich nu veel beter gaan uiten niet alleen thuis maar naar anderen ook als is ze nog maar 5 jaar oud. Voordat wij bij de Praktijk Well Being terecht kwamen, had ze erg vaak slapeloze nachten, veel krabben, veel huilen en het niet kunnen uiten waarom.

Ze at niet echt veel onder de middag en avond eten was minimaal. Al meteen na de eerste NMT behandeling werd haar eetlust meer. Niki at in plaats van 1 broodje wel 3 broodjes. Het avondeten werd ook meer, en ze ging meer water drinken dan anders. Reden is dat de afvalstoffen uit haar lichaam moeten en dat laat zich zien door haar allergie. Je merkt nu dat ze veel minder last heeft van die allergieën. Ze eet nu ook zoals het hoort te zijn. Bij de foto's tot juni 2007 dacht ik altijd dat ze evt verkeerde dingen had gegeten. Ook dingen getest maar op een gegeven moment kreeg ze alleen dingen die ze mocht en toen bleef de uitslag aanhouden dus dan kon het zeker niet meer zijn.

Ze kon tot eind november niet tegen speculaas, nibbit chips, pepernoten, tompouce, kokos, antibiotica, spekjes met suiker, gekleurde hagelslag, cervelaatworst, boterhamworst, pannekoeken en poffertjes. Waarschijnlijk door de melk die ik toevoegde. Nu mag ze dit wel hebben en daar zijn we blij mee uiteraard.

Op-gezwollen-rode-lippen-mond-gezicht-Fristie-allergische-reactie-200
Januari 2006, Niki met rode opgezwollen mond, net na het drinken van roze Fristi

Ze kon bijvoorbeeld voorheen, en dat is nog maar sinds december, geen roze Fristi (yoghurt-drank) drinken. Dit had direct jeuk als gevolg. Waarschijnlijk door al de geur- kleur- en smaakstoffen die er in zitten. Achteraf begrijp ik veel beter waarom Niki voorheen zo weinig at. Als het weer gebeurd, denk je er nu anders over na. Je zoekt een oorzaak en dan weet je hoe je erna moet gaan handelen.

Door haar NMT behandelingen kwam ik erachter dat er ook andere oorzaken waren, irritatie van haar kant, op de huid zitten, emotie. Niki was ook boos van binnen maar kon zich niet goed uiten daardoor ging ze krabben. Er waren ook mensen in haar omgeving die op haar huid zaten, reactie was dan krabben want een reactie op die mensen uitte zich in jeuk op de huid. Volwassenen en zelfs kinderen die boven haar wilden staan gaf al een huiduitslag bij haar. Nu staat ze op een lijn en heeft ze er geen last meer van. Zo was er een jongen in haar klas die haar pestte, hij zat haar bijna letterlijk op de huid. En toen Niki ooit met een heel geïrriteerd oog bij Dirk kwam, kwam er uit dat het pesten hiervan de oorzaak was. Na de behandeling heeft Niki nooit meer last gehad van het gedrag van die jongen en nu wil ze zelf met hem gaan spelen.

Niki bleek veel allergieën te hebben. Zelf dacht ik aan ongeveer 10 dingen, maar schrik niet het bleken er veel meer te zijn en dan is het schrikken. Bv. Kleurstoffen, suikers, straling, E- nrs, zon, tv, magnetron, kraanwater en ga zo maar door. Nu Niki meerdere NMT behandelingen heeft gehad kan ze alles weer eten en dat is een geweldig iets om te ervaren. Uiteraard krijgt ze zo min mogelijk snoep met kleurstof en weinig suikers maar ze mag de normale dingen dus gewoon weer eten zonder bang te hoeven zijn om uitslag te krijgen.

Djoeliah Nooij uit Wervershoof, trotse moeder van Niki en Renee.

Nog een gezondheidtip van Jolanda van Kampen: smeer je huid vol met maizena tegen droge huid of jeuk.

 

Vrijdag 7 mei 2010... Vervolg

Het begon met Niki in april 2008 weer. Ze begon wat vaker de niezen, en te hoesten en de eczeem kwam langzamerhand weer terug. Ik heb er op dat moment geen aandacht aan besteed want had zoiets van het gaat wel weer verdwijnen als ik er maar geen aandacht aan besteed. Het werd inderdaad wel wat minder maar verdwijnen deed het niet. Toen gewoon vette zalf blijven smeren die ik toen nog van de dokter had.

constitutioneel-eczeem-nat-blaasjes-open-wond-s atopisch-eczeem-nat-blaasjes-open-wond-s constitutioneel-exceem-behandeld-met-hormoonzalf-koelzalf-vaseline-s Niki-en-Renee-s

Juli 2009

Het is prachtig weer, en met niki ging het minder, veel jeuk en uitslag maar niet heel veel. Toen op een zomersdag naar het IJsselmeer geweest en Niki mocht van mij ook even in het water, het was niet helemaal schoon maar dat risico nam ik. Binnen 48 uur was het raak, Niki kreeg meer jeuk, wat ook meer uitslag betekende en tegen deze uitslag kon je echt U zeggen. Het werden blaasjes en door het smeren van de vette zalf knapten ze, dit deden ze trouwens ook zonder zalf, dus daar lag het niet aan. Dit hadden we zelf nog nooit gezien. Wij nog even voor de vakantie naar de dokter geweest en die schrok er ook van. Maar de dokter gaf antibiotica kuur en zalf en daar moest het van opknappen. Het tegendeel dus want het werd alleen maar natter die plekken die we moesten insmeren en het werd erger.

Toch maar op vacantie gegaan en hopen dat ze op zou knappen van de antibioticakuur. De dagen werden beter voor haar maar de jeuk bleef. Je moet het zo zien dat haar vellen loslieten, en dat het toen gewoon open wonden waren en het was vooral nat. En dan is het ook nog prachtig weer.
Toen in Duitsland toch maar even naar de dokter gegaan en daar kregen we ook zalf.  Zalf voor de plekken die al geheeld en droog waren en zalf voor er tussen dat het niet erger werd. Wat waren we blij dat we naar de dokter waren gegaan. Hij dacht aan een Stafylokokken bacterie en daar leek het ook op zo te zien.

Dus met deze informatie zijn we weer naar onze huisarts gegaan en die schrok wat ze aantrof, hoe ze eruit zag en hoe erg hetmoest zijn geweest toen ze als eerste bij de huisarts kwam maar er zat een vervangende dokter die ons niet doorgestuurd had. Onze dokter heeft een verwijsbrief gemaakt voor de dermatoloog en daar konden we gelukkig binnen 3 dagen terecht. Wij waren blij omdat we dan evt meer info kregen. Helaas wisten we alles al wat hij en zij uitgelegd hadden, maar toegeven dat Niki die Stafylokokken bacterie had deed hij niet: "gewoon een eczeem huid, atopisch eczeem". Wij hadden ook uitgelegd dat de vette zalf die we nu hadden geen succes had want die trok niet in haar huid. Dit was volgens de dermatoloog onmogelijk, maar ja wij wisten hoe het zat en hij nam dat toen maar aan van ons.

Hij gaf ons 3 zalven: hormoonzalf, koelzalf en vaseline zalf. En twee maanden later moesten we weer langskomen en toen vond hij haar er prima uitzien en moesten we de zalven wel blijven gebruiken. Dat doen we dan nog steeds. Alleen de hormoonzalf doen we alleen als het begint en dan is het binnen 2 dagen weer verdwenen. Nadat we dat gebruikt hadden konden we allemaal weer luchtig adem halen want onze grote meid werd langzamerhand weer mooi. Het heeft toch zeker 3 maanden geduurd voordat alle plekken weg waren. Zelf geeft Niki ook steeds aan niet meer er zo uit te willen zien als afgelopen zomer, dat heeft voor haar ook veel inpact gehad en voor ons gezin uiteraard ook want alle aandacht ging naar haar terwijl er ook nog een dochter rond liep die ook het nodige van ons wil.

Medio april 2010

Ik hield mijn hart al een beetje vast, want als het nu zou terugkomen de eczeem dan heerst er gewoon wat in de lucht waar ze niet tegen kan. En ja hoor, ik had het nog geen 3 dagen geleden gezegd en ze begon in haar nek vlekken en eczeem te krijgen, werd weer droog. Ik heb toen gelijk 2 dagen lang hormoonzalf gebruikt en daarna was het verdwenen en nu nog steeds. Wel blijf ik iedere dag sowiezo haar nek, binnenkant armen en oksels en binnenkant knieen insmeren maar alleen met koelzalf. Zolang ik het maar bij een zalf hou vind ik het prima.

Ik ben toch even met haar naar de dokter gegaan en heb gevraagd of ze getest mag worden waar ze nu precies allergisch voor zou zijn. Dit hebben we gisteren gedaan en over 2 weken weten we meer of het inderdaad ook de pollen zijn en gras etc. want ja daar kan ze gewoon wat voor krijgen bij de dokter lijkt me.

Dit is het verhaal van Niki ik hoop dat je er wat aan hebt.
In dit vervolg-verhaal komen Dirk en Jolanda niet aan bod omdat ik toen in dubio was, met dermatoloog en hun. En je kan niet 2 dingen tegelijk doen en het zou geen optie zijn voor Niki, want dit was al erg voor haar. Achteraf komt het hier op neer dat Niki  Dirk en Jolanda nodig had toen ze meer dan 200 allergieen had daar was ze toen ook voor behandeld en het eczeem werd daardoor ook minder.

Met de jongste dochter Renee gaat het ook prima. Ze is nooit meer bij Dirk en Jolanda geweest want zij had er moeite mee dat haar vader weg van huis en waarschijnlijk tekort aandacht kreeg en een beetje in een hoekje werd gestopt omdat we alleen met Niki bezig waren. Ze kon zich toen niet goed verwoorden maar dat is nu een stuk beterder geworden en als het haar niet zint, dan merk je dat ook.

 

In Duitsland kreeg ze Asche Basis crème. (Für die trockdenen und empfindliche haut).

En van de dermatoloog:  

  1. Koelzalf FNA
  2. Vaseline cetomacrogol crème FNA
  3. Triamcinolon PCH 1mg/g zalf (hormoonzalf)

 

Gr Djoeliah

gesprekje-tr Als u Niki's moeder Djoeliah iets wilt vragen via email, klik dan hier!

Allergie-weg.nl: wij informeren u graag volledig. Vandaar publicatie van dit vervolg.

 

Bezoek ook eens mijn andere website:

welkegeneeswijzewerkt-nl

Rechtbank: NAET bewezen!

NAET therapeuten in Australië hebben een rechtszaak gewonnen. Hun advocaat heeft alle rapporten van voor en na de behandelingen, die we vanuit de hele wereld verzameld hadden, aan de rechtbank laten zien. De officiele uitspraak van de rechtbank luidt: "NAET is in feite bevorderlijk is om voedings-overgevoeligheden te behandelen!" Lees meer...

TV zoekt u...

BNN-Je-zal-het-maar-hebbenNCRV-Man-bijt-hond-zoekt-zwartDit-is-mijn-lijf

Regelmatig vragen TV-producenten mij: kent u iemand met een bijzondere aandoening?
BNN: 'Je zal het maar hebben'

RTL: 'Dit is mijn lijf'
NCRV: 'Man bijt hond'
Lees meer >>

Help mee NAET te promoten!

NAET promotieBen als net als ik NAET-enthousiasteling? Wil je dat de hele wereld weet van NAET? Ik zoek mensen die mee willen helpen mijn websites allergie-weg.nlen allergya.com te onderhouden. Ben je handig met tekstverwerking? Kun je schrijven, heb je prima contactuele vaardigheden en een goed sociaal inzicht? Neem dan contact met me op. 


end of div #witte-box.Sheet -->