-

Hoofdpijn en migraine, diagnose en behandeling

Alle ervaringsverhalen waarin hoofdpijn een beduidende rol speelde, staan hieronder bij elkaar.

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

angio oedeemHooikoorts was al gewoon voor Hilde. Maar toen ze er angio-oedeem bij kreeg (dikke lip) en de dokters haar niet meer konden helpen, vond ze Karin Terwey in Almere.

Lees meer

olijfallergieKim was allergisch voor olijven. Er hoefde ergens maar een spoor van olijfolie in te zitten en Kim kreeg last van buikpijn, overgeven en hoofdpijn. Maar goed dat ze nu is verlost van deze allergie, want ze gaat dit jaar op vakantie naar Italie.

Lees meer

vrouw

Hoofdpijn en migraine maakten dat Marianne er helemaal doorheen zat. Afwijzing, affectieve verwaarlozing en sexueel misbruik in haar jeugd lagen mede ten grondslag. Van psychiatrisch ziekenhuis tot GGZ, veel medicijnen, bijna een compleet levensverhaal.

Lees meer

Malu had klachten van koemelkallergie en ze kon geen yogurt verdragen. De klachten uitten zich in buikkrampen, diarree en een dag erna migraine. Ze is snel vermoeid en moet veel slapen.

Lees meer

Vanwege astma gebruikte ze puffers. Nu bleek ze ook allergisch te zijn geworden voor die puffers. Opzoek naar genezing bereikt deze mevrouw ook nog eens persoonlijke groei. Ze leert te vertrouwen op eigen lichaam en gevoel, kreeg meer zelfvertrouwen en is weer trots op zichzelf.

Lees meer

chocolade-migraine-1Omdat Hans niet van de chocolade af kon blijven, had hij vanaf zijn 4e wekelijk last van migraine.

Lees meer

Thea was allergisch voor suiker, synthetische stoffen zoals fleece, water, hooikoorts, magnetronvoedsel, medicijnen met name antibiotica. Maar ze had geen hooikoorts... tot ze door het bos wandelde en moest niezen.

Lees meer

krokodil-knuffelBuikpijn en hoofdpijn hielden onze Toon 8 uit zijn slaap. hij bleek allergisch te zijn voor melk, pinda's en suiker. Dankzij acupunctuur en NAET slaapt hij nu weer als een roosje.

Lees meer

wijn-kaas-alcoholallergieHoofdpijn door alcohol-allergie, twee glazen wijn was al teveel voor Giselle, dan kon ze dagenlang flink hoofdpijn hebben. Daarnaast waren er de nodige voedselallergieën, gevolg: obstipatie, maagklachten (zuurbranden, bijv. na het eten van ketjap,  komkommer of meloen), vermoeidheid, het vasthouden van vocht.

Lees meer

slecht-slapenGedreven door slapeloosheid in de overgang, kwam Catharina terecht bij NAET. Duidelijk werd dat de hormonen Catharina uit balans brachten. Haar hoofdpijn verdween. Waterallergie, iets waar Catharina voorheen weinig aandacht aan schonk terwijl het haar altijd al onderhuidse jeuk opleverde, kwam aan het licht en werd opgelost. Daaraan gekoppeld haar ‘dode vingers’, door slechte doorbloeding stijf wordende vingers.

Lees meer

Johanna bevrijd van gezpollenallergie-bloemen-swollen en ontstoken ogen, jeukende bulten uitslag, astma, continue niezen, hoofdpijn, griep en ernstige moeheid, kan weer genieten van de lente en de zomer.

Lees meer

BNN-Je-zal-het-maar-hebben ‘Je Zal Het Maar Hebben’ (JZHMH) is een sympathiek televisieprogramma van jongerenomroep BNN. In het programma vertellen jonge mensen openhartig over hun ziekte of aandoening. En bovenal laten ze zien dat ze zich niet uit het veld laten slaan. Vanaf september 2010 starten de opnamen voor een nieuwe reeks afleveringen, alweer voor het 10e seizoen! Daarom zijn wij, de redactie van JZHMH, op zoek naar jongeren met een allergie die de moed hebben om ons een inkijkje te geven in hun leven.

Lees meer

Verlost van alle klachten: Saskia (30) had vanaf haar geboorte last van lactose en koemelkallergie. Van lactose en koemelk kreeg ze rode wangen, veel last van slijm, een wazig gevoel in haar hoofd en was ze vaak moe. Van chloor, kleur- en smaakstoffen en alkohol kreeg ze benauwdheid en diarree. Verder had Saskia regelmatig last van haar kniëen en schouders als gevolg van stress.

Lees meer

Lettie 63 heeft S.L.E., Systemische Lupus Erythematodes, een soort mengelmoes van MS, ME en reuma. Daar bovenop ontwikkelde Lettie de ziekte van Menière (duizelig, afwezig, evenwichtsorgaan) en Fibromyalgie (onrustige benen 's nachts oftewel restless legs). En nu!? S.L.E. is niet weg, maar Lettie is nu: véél minder moe, zelden meer ziek en slikt bijna tot geen medicijnen meer. Kortom, Lettie zit weer lekker in haar vel.

Lees meer

Freark reageerde bijna overal op: suiker, zout, kruiden, kleurstoffen, noem maar op. De klachten waren: hoofdpijn, buikpijn, slapeloosheid, koorts, gedrachtsproblemen. Nu kan Freark weer bijna alles eten en drinken.

Lees meer

Andrea kwakkelde behoorlijk met haar gezondheid. Ze had last van eczeem, nachtelijk zweten, koude handen en voeten, duizeligheid, metalen smaak in de mond, head rushes, bloedsuiker-schommelingen, ziekelijk en moe. Ondanks haar scepsis, tegenstrijdig met haar logica, hielp NAET.

Lees meer

Vanwege huiduitslag bezocht Marike een NAET-therapeut. Deze vond en elimineerde heel veel allergieën bij haar. Nu voelt marike zich krachtiger en gezonder, werkt haar immuunsysteem beter en heeft ze veel minder last van allergieën.

Lees meer

Verlost van overgevoeligheid voor zon-licht. Jarenlang kon hij geen zonlicht verdragen. Hij was er overgevoelig voor en kreeg er hoofdpijn van. Droeg bijna altijd een zonnebril en een hoed, bleef zoveel mogelijk binnen met de gordijnen dicht, buiten altijd in de schaduw om te voorkomen dat hij pijn in de ogen kreeg.

Lees meer

Emma's emigratie gaf stress en migraine. De stress verdween, maar de bijna dagelijkse migraine niet. De medicijnen / pillen van de huisarts hielpen niet. Via alternatieve geneeswijzen ben ik uiteindelijk verlost van mijn migraine. Kruiden: koriander, knoflook, sambal e.d., bleken de hoofdoorzaak te zijn.

Lees meer

teek-tekenbeet-ziekte-van-lymeLieke, toen 6, kreeg door een tekenbeet de ziekte van Lyme en kreeg hierdoor erge spierpijn. Een jaar later werd pas de goede diagnose gesteld. De ziekte van Lyme werd behandeld met antibiotica, daarna begon andere ellende: Lieke bleef altijd maar moe, was kortademig, niet zo geconcentreerd, kreeg snel griep, had veel hoofdpijn en buikpijn en slecht genezende wondjes.

Lees meer