-

Het allergieverhaal van onze dochter: weg luieruitslag, diarree en oorontsteking

Nadat onze dochter geen borstvoeding meer kreeg, bleek ze de nodige allergieën te hebben. Nu gaat het heel goed met haar.

 

Symptomen : diarree, veel luieruitslag, oorontstekingen, rode pukkeltjes
Behandeld op : te veel om op te noemen
Therapeut : Jolande Bakker, Our Passion for Health Amsterdam, Therapie: NAET


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Allergie-weg.nl: onze dochter Frederique, toen nog 1 jaar, is de dochter van de maker van deze website, van Marjan en van mij dus (Lenard). Net als de rest van ons gezin was Frederique eerst in behandeling van Jolande Bakker, tot we zover waren dat we ons zelf zijn gaan behandelen. En net zoals haar ouders had Frederique heel veel verschillende allergieën / intoleranties / overgevoeligheden. Niet allemaal even ernstig, maar ze had hierdoor net als wij een behoorlijk aantal behandelingen nodig.
Frederique kwam als een flinke meid ter wereld en deed het de eerste vijf maanden prima. Intussen had ik, Frederiques moeder, een allergietest ondergaan (Elisatest). Naar aanleiding van dit onderzoek adviseerde een diëtiste mij op een koemelk-, ei-, gluten-, en suikervrij dieet te gaan. Toen ben ik gestopt met het geven van borstvoeding, want dit vroeg nu teveel energie van het lichaam.

De diëtiste gaf aan dat Frederique hetzelfde dieet 8 maanden zou moeten volgen omdat de kans groot was dat zij mijn allergieën en intoleranties had meekregen via de zwangerschap. Ongelooflijk hoeveel verschillende ingrediënten in babyvoeding zitten. Zodoende bleven er welgeteld maar 3 soorten potjes Olvarit over die Frederique mocht hebben. Het was een saai dieet, maar ze at het en groeide prima. Als ik tijd had maakte ik zelf lekker hapjes voor Frederique.

Vrij snel bleek hoe gevoelig Frederique was voor voedsel. Vooral als we met Frederique ergens op bezoek gingen, ging het fout. At ze ergens een stukje brood of koek, dan had ze geheid binnen een halve dag last van diarree en werd ze een beetje ziek. Toen ze een half jaar oud was, heeft ze ooit twee dagen achter elkaar rode bietjes gegeten. De dag erna had ze wel honderd bieten-rode op moedervlekjes lijkende pukkels op haar gezicht en hals. Onze huisarts die de foto zag, zij zonder aarzelen dat Frederique last had van waterpokken, maar wij wisten zeker van niet.

Frederique

Onze Frederique,
zomer 2005

Nu, een jaar later heeft Frederique net wel de echte waterpokken gehad, net als haar broer. Dus de vorige keer kunnen het geen waterpokken geweest zijn, want die krijg je maar één keer. Waterpokken vormen kleine zweertjes die open gaan en waar later een korstje op komt. Dat alles was bij Frederique de eerste keer zeker niet zo. Kortom: Frederique kreeg haar uitslag wel degelijk van de rode bietjes. Frederique kreeg ook oorontstekingen. Tot drie keer toe, midden in de zomer.

Frederique heeft 25 NAET-behandelingen gehad. Bij Frederique moesten we soms onze trukendoos gebruiken om haar te kunnen behandelen, want ze werkte niet altijd even goed mee. Als bijkomend effect van de behandelingen kreeg Frederique weer vaak oorontstekingen (loopoor). Gelukkig zat het pus nooit opgesloten, maar kwam het altijd er uit stromen. Heel pijnlijk is dit dus nooit geweest. Maar nu mag Frederique weer alles eten, is Frederique energiek en vrolijk, heeft blozende wangen en is kerngezond.

Marjan, moeder van Frederique.

Later is Frederique ook nog eens behandeld tegen een doornwrat, dat is een apart verhaal, lees hier!

{kunena_discuss:134}