-

Psychosomatische klachten, wat kan je er aan doen?

psychosomatiekSuzannes verhaal vormt een schoolvoorbeeld voor psychosomatiek. Een gezonde geest huist in een gezond lichaam. Als je geest niet gezond is, gaat je fysieke gezondheid mee omlaag. Wil je een gezond lichaam of een gezonde geest, zul je beiden moeten aanpakken!

 

Symptomen : Vermoeidheid, concentratieproblemen, gewrichtspijn, buikpijn (hoge buikpijn + verstopping/diarree, opgeblazen buik) Vitamine B12 tekort, depressie
Behandeld op : Alle groente + fruit (vooral rauw had ik last!). Gluten, melk, rijst, aardappelen, Alle dieren, paard zo erg dat ik op een terras al last had wanneer een paard voorbij kwam!Ook kon ik geen varkensvlees en kip eten. Latex, huisstofmijt, van Jan t/m Aug Hooikoorts
Therapeut : Gineke van Dam, Alphen aan de Rijn
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit waren mijn klachten: Vermoeidheid, concentratieproblemen, gewrichtspijn, buikpijn (hoge buikpijn + verstopping/diarree, opgeblazen buik) Vitamine B12 tekort, depressie.

In de eerste instantie keerde ik me met mijn klachten tot het reguliere geneeskunde, maar zij namen mij nooit serieus. 'Stress' luidde de diagnose, dus ik kreeg maagzuur remmers, antidepressivia en Oxazepam voorgeschreven.

Vervolgens heb ik me alternatief laten behandelen door een orthomoleculair arts(en) vervolgens kwam ik via Google terecht bij Gineke van Dam waar ik van mijn gezondheidsklachten ben afgekomen.

Ik bleek voor bijna alles allergisch te zijn. Gineke heeft me van A tot Z moeten behandelen:

Voor alle groente + fruit (vooral rauw had ik last!) ; gluten; melk; rijst; aardappelen.
Alle dieren, paard zo erg dat ik op een terras al last had wanneer een paard voorbij kwam!
Ook kon ik geen varkensvlees en kip eten.
Latex, huisstofmijt, van januari tot en met Augustus had ik last van hooikoorts.

Wonder bij wonder hebben de allergieën nooit extreem mijn huid aangetast. Wel had ik altijd een droge huid.

In het begin had ik het na de behandelingen mega koud en moe, inmiddels niet meer.

Tijdens de behandelingen bleek, dat het niet serieus genomen worden door de artsen (regulier) terwijl je je zo ziek voelt, ook een flinke averechtse uitwerking heeft gehad op mijn gezondheid. De allergieën hebben heel wat jaren mijn leven bepaald, altijd pijn na alles wat je eet, moe, emotioneel, slechte concentratie. Het heeft zoveel impact op je hele gestel. En als je dan niet serieus wordt genomen, dat doet heel erg zeer.

Natuurlijk was ik eerst wantrouwig naar Gineke en haar behandelingen toe, want zeg nou eerlijk het is ook best wazig. Ook wanneer je voor het eerst weer producten mag eten die behandeld zijn, je gelooft het gewoon nog niet.. tot het gewoon goed gaat :-) en geen nare reacties krijgt van het eten.

Naet is voor mij een levensredder geweest. Wanneer je (bijna) niets meer kan eten en eigenlijk alle voeding vergif voor je is.. kan ik je vertellen, dat je daar letterlijk depressief van kan worden. Van de pijn en reacties wat het teweeg brengt. Het is een cirkeltje he? Lichamelijk -> psychisch & andersom.

Tijdens mijn Naet behandelingen kwamen ook emoties aan de beurt, dat allergieën door stress kunnen ontstaan is mij al snel duidelijk geworden.

Allergie-weg.nl: dokters, lees dit alsjeblieft, dit is de kern van psychosomatiek

Als je NAET begrijpt, gaat er een wereld voor je open! Emoties en metabolisme (stofwisselings-informatie) delen samen één communicatiekanaal: de meridianen.

Fysieke of geestelijke stress leidden beide tot overbelasting van dit communicatiekanaal en tot miscommunicatie. Gevolg: stofwisselingsstoornissen (fysieke overgevoeligheid) en emotionele stoornissen (emotionele overgevoeligheid).

 

Zo kun je dus totaal uiteenlopende aandoeningen oplopen. Want elke aandoening wordt gevormd door een unieke opstapeling van dit soort stoornissen.

Ik heb in mijn leven veel stress gekend. Ik ben opgegroeid in een gezin waar ik eigenlijk nooit mezelf heb kunnen zijn. Mijn emoties en gevoelens werden niet goed gekeurd/erkent. Hierdoor werd mijn zelfvertrouwen & gevoel van eigenwaarde aangetast. Toen ik puber was zijn mijn ouders ook nog eens gaan scheiden & daar werd het ook niet beter op.

Ik kan wel stellen dat ik na deze periode 7 heftige stressvolle jaren heb meegemaakt. Veel problemen tussen mij en m`n ouders & relaties om mijn heen, want wanneer je niet van jezelf houdt... trek je helaas ook mensen aan die dit gevoel alleen maar meer bevestigen. In deze periode kreeg ik ook steeds meer last van mijn gezondheid. Uiteindelijk ben ik helemaal ingestort zowel geestelijk als lichamelijk.

Er werd een vitamine B12 tekort geconstateerd. Na het behandelen hiervan ben ik al vrij veel van opgeknapt (ik kon een periode zelfs met moeite de trap op komen, zo vermoeid!) Ik ben daar 2 jaar voor behandeld met vitamine B12 injecties. Maar ook al was ik vooruit gegaan, ik bleef met nog zoveel andere klachten zitten. Achteraf had ik niet alleen maar last van buikpijn, maar klachten zoals rare pijnen in mijn lichaam, geen concentratie, emotioneel zijn. Alles was te verwijten aan allergie. Aan de ene kant heel logisch, dat je lichaam zo reageert op een allergie, maar toch begreep ik dit niet eerst instantie. Dat je van een voedingsmiddel je zelfs depressief kan gaan voelen? Ja mensen het is echt waar, ooit kreeg ik de diagnose ADHD. Inmiddels is daar niets meer van overgebleven. Geen concentratieproblemen, rusteloosheid, snel afgeleid.. niets!

Inmiddels ben ik 1.5 jaar verder met behandelen en ik was bijna voor alles allergisch (geworden!) nu kan ik alles weer eten.. ZONDER pijn! Ook emotioneel voel ik me zoveel krachtiger & meer helder, geen mist meer in m`n hoofd! Ook zijn de vitamine B12 injecties niet meer nodig, ik neem het nu zelf weer op via mijn voeding :-)

Ik heb dus veel behandelingen gehad. Maar Gineke heeft me geleerd hoe ik mezelf thuis kon behandelen. Gineke testte me en thuis behandelde ik mezelf op de combinaties. En zo bespaarde ik me geld en energie.

P.s.: ander half jaar klinkt lang, maar je mag na de basis al gauw weer nieuwe dingen eten, en dat is al een feestje! Ik kwam natuurlijk van heel ver.

 

gesprekje-tr   Als u Suzan iets wilt vragen via email, mail mij dan en klik hier!, dan ontvang ik uw vraag of contactverzoek die ik dan z.s.m. zal doorsturen aan Suzan. Vermeld alstublieft "Suzan 574"!