-

Vitamine B12-gebrek, allergiebehandeling brengt verbetering

Vitamine-B12-injectiesVitamine B12-gebrek: elke dag wakker worden met het gevoel dat er een trein over je heen is gereden. Vitamine B12-injecties werkten prima, maar het vervelende gevoel in de ochtend bleef. Ik bleek meer dan 30 allergieën te hebben. Nu voel ik me beter dan ooit.

 

Symptomen : continu doodmoe en gauw buiten adem
Behandeld op : eiwit, vitamine A, vitamine C, konijnenharen, huisstof, graspollen, B12 en meer
Therapeut : Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Klassieke Homeopathie, Ineke Leemhuis te LOSSER
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques,
Voorheen gebruikte medicijnen: Vitamine B12 injecties
Aantal behandelingen: meer dan 30


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag wakker worden met het gevoel of de trein over me heen gereden was: zo kijk ik terug op de periode van mijn leven tussen de 20 en 30 jaar. Ik was continu doodmoe en ondanks mijn leeftijd kon geen trap oplopen zonder buiten adem te raken.

Een internist stelde net voor mijn dertigste verjaardag vast dat ik vitamine B12-gebrek had. Ik moet toegeven dat de spuiten die je daarvoor krijgt, voor mij een wereld van verschil maakten. Het was heerlijk om weer meer energie te hebben, maar het vervelende gevoel in de ochtend bleef.

Iemand uit mijn kennissenkring hoorde mijn verhaal. Hij had zelf goede ervaring met NAET en stelde voor dat ik dit ook zou doen. Het klonk mij allemaal wat zweverig in de oren, want als Twentse ben ik nu eenmaal vrij nuchter aangelegd. Maar die kennis dreef zijn zin door. Ik moest het van hem 5x proberen en als ik dan geen verschil merkte, mocht ik stoppen.

Eenmaal op de behandeltafel bleek ik echt voor van alles allergisch te zijn: eiwit, vitamine A, vitamine C, konijnenharen, huisstof, graspollen noem maar op. Bij elkaar had ik meer dan dertig allergieën en dat vond ook mijn NAET-therapeute behoorlijk veel. Omdat zij tevens homeopaat is, kon zij haar kennis breed inzetten en die gecombineerde aanpak werkte voor mij heel goed.

Na ca. 20 behandelingen merkte ik dat ik mijn vitamine B12 steeds minder vaak nodig heb. Voorheen spoot ik één keer per maand, nu is het al bijna een halfjaar geleden dat ik de laatste injectie heb gehad. Ik voel me stukken beter en ik word tegenwoordig uitgerust wakker. Soms hoor ik vriendinnen klagen dat ze lichamelijk merken dat ze langzaam richting de 40 gaan. Ik moet daar om glimlachen: ik voel me beter dan ooit.

Annemiek Nieuwenhuis