-

Jeuk en opgezwollen huid door sojaallergie verholpen

Koen kreeg last van een allergische reactie: jeuk en opgezwollen huid. Zijn huisarts schreef hydrocortison-hormoonzalf voor. Dat hielp... ruim een jaar... toen werd het nog veel erger. Toen sterkere hormoonzalf geprobeerd, hierdoor droogde zijn huid uit. Uiteindelijk oplossing gevonden via NAET.Symptomen : allergische reactie in het gezicht: zwellingen en jeuk
Behandeld op : o.a. soja en sojalecithine
Therapeut : Roy Vogel Vogel-Acupunctuur Apeldoorn en te Zutphen
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: hydrocortison-hormoonzalf, vaseline Aantal behandelingen: 10


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn soja-allergie 20 maart 2011

Sojalecithine

Lecithine is een stof die o.a. wordt gebruikt als emulgator. Een emulgator is een stof die aan een produkt wordt toegevoegd (het is dus een 'additief') om twee stoffen die van nature geen verbinding aangaan, met elkaar te binden. In dit geval water en vet. Het wordt bijvoorbeeld in brood gebruikt, om het langer goed te houden en beter verteerbaar te maken.

Lecithine kan gemaakt worden van bijvoorbeeld (rauwe) melkbestanddelen, zaden en uit soja. Lecithine uit soja, wordt dan ook meestal: Sojalecithine genoemd. Dit laatste wordt tegenwoordig meer gebruikt en is veel gezonder. (Allergie-weg.nl: als je er niet allergisch voor bent!)

Sojalecithine bevat vele meervoudige onverzadigde vetzuren. Dit zijn voor het lichaam de meest gunstige vetten.

Sojalecithine als eivervanger
Sojalectihine kan gebruikt worden in plaats van ei (en dan m.n. eigeel(=dooier); wat ook een emulgator is tussen water en vet).

Daarnaast heeft sojalecithine een zeer positieve werking op het zenuwstelsel, omdat het als bouwstof wordt gebruik voor zenuwen. (Het zenuwstelsel regelt bijna alle processen in je lichaam, zowel actieve als passieve. De hersenen vormen het centrale orgaan in het zenuwstelsel). Sojalecithine vormt namelijk zogenaamde fosfolipiden, die worden opgeslagen in de hersenen. Dit is goed voor het geheugen!

Maar het maakt ook de huid gezonder en is goed voor je inwendig gestel.

 

Bron: www.sign2god.com/gezond

Hydrocortison

Hydrocortison is een bijnierschors-hormoon, ook wel corticosteroïd genoemd.

In het menselijk lichaam wordt het gemaakt door de bijnierschors. Het is nodig om energie, mineralen en zouten vrij te maken en op te slaan. Verder remt het ontstekingen en overgevoeligheidsreacties.

Artsen schrijven hydrocortison voor bij bijnierziekten, zoals de ziekte van Addison,de ziekte van Cushing en het adrenogenitaal syndroom, bij astma en bij COPD (zoals chronische bronchitis en longemfyseem).

 

Bron: www.apotheek.nl

In 2009 had ik voor het eerst een duidelijke allergische reactie in mijn gezicht. Deze reactie is op advies van de huisarts bestreden met een zalf die hydrocortison bevat. Na die tijd bleef ik kleine (allergische) reacties in mijn gezicht houden.

Eind oktober 2010 kreeg ik weer een (nog sterkere) allergische reactie in mijn gezicht. Naast de enorme zwellingen had ik last van jeuk. De huisarts schreef een nog “sterkere” zalf voor. Hierdoor droogde mijn huid nogal uit; die zalf heb ik verder links laten liggen. Om de jeuk te verlichten en de huid vet te houden heb ik verder vaseline gesmeerd.

Via Estafette (biologische winkel) kwam ik bij Roy Vogel. Met de NAET-methode worden allergieën geëlimineerd.

Mijn eerste consult was op 4 november 2010. Roy vertelde wat hij doet en waarom. Ook eventuele andere oorzaken en/of onderliggende stoffen van de soja-allergie worden behandeld. Op zichzelf is de behandeling eenvoudig.

Naast datgene wat Roy doet, wordt er ook wat van mij verwacht. Tot 25 uur na de behandeling moet ik bepaalde stoffen vermijden. Je mag dan niet alles eten (of aanraken). Wat je mag eten/drinken is soms erg beperkt. Het is lastig, maar het duurt maar 25 uur!! En als ik hiermee van mijn allergie afkom dan is het meer dan de moeite waard.

Het laatste consult (10e) was op 3 februari 2011. Sinds die tijd eet ik regelmatig voedsel waar soja of sojalecithine inzit. Koekjes en chocolade sla ik niet meer af! Natuurlijk neem ik er niet te veel van. Op mijn werk (school) durf ik ook weer traktaties te nemen, terwijl ik weet dat er sojalecithine in zit. Een keer heb ik nog een “plekje” op mijn wang gehad, terwijl ik geen soja op had. Voor de rest nergens last van, zelfs mijn lippen zijn gaaf!

De NAET-methode helpt! Roy bedankt!

 

Koen van der Wal, Zutphen