-

Jan: KNO-problemen door allergieën en doodmoe

Jan uit Brussel had het reguliere circuit doorlopen en had niets meer te verliezen. Zijn klachten: suf in het hoofd, doodmoe, verstopte neus, ontstoken gevoel in de oren, branderig gevoel in het gezicht, zwaar gevoel.Symptomen : suf in het hoofd, doodmoe, verstopte neus, ontstoken gevoel in de oren, branderig gevoel in het gezicht, zwaar gevoel
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: antihistaminicum cortisone, later ook een spray Aantal behandelingen: tot nu toe 25

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vanuit mijn eigen ervaring zou ik NAET ook willen aanraden. In jaar 2001 begon ik last te krijgen van allergie en kreeg van de huisarts een antihistaminicum voorgeschreven, later begon ik ook een spray te gebruiken. In het begin hielp dit maar gaandeweg moest ik zwaardere dosissen nemen. De symtomen werden echter steeds erger: suf in het hoofd, doodmoe, verstopte neus, ontstoken gevoel in de oren, branderig gevoel in het gezicht, zwaar gevoel enz. Toen ik aan mijn huisarts zei dat de medicatie niets hielp, antwoordde ze 'ja maar er is ook een mechanisch probleem: je hebt een scheef neustussenschot, daarom kan je niet goed ademen.' Ik dacht bij mezelf: 'hou een ander voor de gek, tot voor enkele jaren kon ik normaal ademen en dat tussenschot is nu heus niet plots scheef gaan groeien.' Het 'enige' wat er met mijn neus aan de hand was, was dat de slijmvliezen kapot waren van de cortisone.

In 2004 ben ik daarom gestopt met geneesmiddelen (hielpen toch niets meer) en begonnen met homeopathie. Dat hielp echter weinig. Uiteindelijk werd ik ronduit wanhopig: homeopathie hielp niet maar in dit zieke lichaam kon ik niet verder leven! Ik ben toen op het internet naar mogelijke geneeswijzen gaan zoeken en zo terechtgekomen op de NAET website en op allergieplein. De meeste reacties over NAET die ik hier las, waren positief en ik besloot het er op te wagen. Ik had toch niets te verliezen - behalve mijn geld en tijd dan Wink.

Ik was voor vanalles en nog wat allergisch en voor sommige zaken zeer zwaar. Tijdens de MRT (het spiertesten) kon de therapeut dan mijn arm moeiteloos met 1 vinger naar beneden duwen). Tot nu toe heb ik zo'n 25 behandelingen ondergaan. Ik voel me nu veel beter. Ik kan min of meer normaal ademen en het zwaar gevoel in het hoofd is voor de helft weg. Voor mij werkt NAET en ik ga er dan ook mee door.

Voor de mensen die het ook zouden willen proberen, wil ik enkele tips uit eigen ervaring geven (nu wordt het echt interessant Cool)

  1. Koop het handboek van Nambudripad (in het Nederlands te koop op de site NAET-Europe). Daar staat alles in wat je moet doen om de behandeling te laten slagen.
  2. In het begin kan je wat teleurgesteld en wantrouwig zijn. Je komt bv. om behandeld te worden voor een pollenallergie, maar de therapeut zal je eerst willen behandelen voor bv. mineralen, eiwitten enz., zaken waarvan je niet eens wist dat je er allergisch voor was! In het begin is dit frustrerend maar het is echt noodzakelijk. Ik zou zelfs zeggen: wees als je zwaar allergisch bent niet tevreden wanneer de therapeut bv. enkel 10 flesjes wil testen, maar vraag om voor veel meer getest te worden. Zo voelde ik mij beter na behandeld te zijn voor vlees, maar vlees is geen 'basisflesje'.
  3. Het kan zijn dat je je na de eerste behandeling vreemd voelt en gedraagt. Zo was ik in de war en erg opgewonden. Dat gaat echter over en na enkele behandelingen krijg je dat niet meer.
  4. Het is belangrijk om eigen zaken mee te brengen. Als je bv. allergisch bent voor stof kan het zijn dat je na een behandeling niet meer reageert op het 'standaardflesje' dat de therapeut heeft, maar nog altijd allergisch bent voor het stof thuis. De stofzuigerzak meebrengen is dan de boodschap!
  5. Denk actief mee met de therapeut. Zo ben ik eens behandeld voor een allergeen en de therapeut testte de tweede keer dat ik er niet meer allergisch voor was. Ik merkte echter dat ik er nog altijd slecht op reageerde. Ik was niet meer allergisch voor het aanraken maar wel nog zwaar allergisch voor het inademen ervan!
  6. Het kan zijn dat je allergisch bent voor zaken die de therapeut niet ter beschikking heeft. Zo heb ik ontdekt dat ik allergisch ben voor cement. Zelf op zoek gaan naar waar je allergisch voor bent dus en zonodig die zaken meebrengen bij de behandeling.
  7. Last but not least: Vraag of je voor meerdere allergenen terzelfdertijd behandeld kan worden. Soms weigert het lichaam dat, maar in veel gevallen kan het. Zo kan je geld uitwinnen (het enige nadeel aan NAET is dat het niet terugbetaald wordt en dus duur is).

Groeten en sterkte aan alle allergische mensen,

Jan uit Brussel