-

Anoniem hooikoorts, allergie voor o.a. tarwe en eczeem

Moeder beschrijft hoe haar kind is verlost van hooikoorts, allergie voor o.a. tarwe en eczeem via de alternatieve geneeswijze NAET.Symptomen : hooikoorts, allergie voor o.a. tarwe en eczeem
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste geinteresseerden:

Onze zoon is 4 en heeft flinke hooikoorts, maar ook een allergie voor o.a. tarwe (via allergie bloedtesten aangetoond) en heeft hij flink last gehad van eczeem.
Medicatie voor de hooikoorts vanuit huisarts gaven zeer vervelende bijwerkingen waardoor wij daarmee, na 2 verschillende soorten te hebben uitgeprobeerd, zijn gestopt.

Voor zowel de hooikoorts als zijn andere allergieen ben ik met onze zoon naar een acupuncturiste geweest die tevens methodes zoals bioresonantie en NAET kan verrichten. Als dit een acupuncturiste is die bij NVA is aangesloten (Nederlandse Vereniging voor Acunpuncturisten), dan heb je vrijwel zeker een gedeeltelijke vergoeding via de ziektekostenverzekering. Niet alles wordt vergoed, maar het is zeker meer dan de helft en dus de moeite waard om ervoor te gaan.

NAET richt zich op het behandelen van de allergieen (zie internet voor uitgebreide uitleg), en duurt zeker geen 4 of 5 jaar... Onze zoon is gedurende de afgelopen 2 maanden behandeld en de resultaten zijn erg goed. Ik heb zelf wel besloten om tarwe-producten voorlopig te vervangen door Spelt producten en mijn ervaringen hiermee zijn zeer goed. Onze zoon at nauwelijks iets, en 2 weken nadat ik met het tarwe-vrije dieet ben gestart is hij redelijk normaal gaan eten! Voor mij een teken dat de tarwe een negatieve invloed op zijn spijsverteringsstelsel heeft gehad. Het zijn vaak de voedselverbeteraars die tarwe schadelijk maken voor een lichaam en bij speltmeel zijn deze niet gebruikt. Je kunt bij een natuurwinkel hele goede producten hiervoor verkrijgen.

Ondertussen dus met de NAET behandelingen gestart bij de acupuncturiste gestart en ik moet zeggen dat het nu heel erg goed gaat met hem. Ik denk dat het zeker de moeite waard is om te kijken naar NAET.

Verder gaf de acupuncturiste aan dat het geven van visolie (de beste voor kinderen kun je bestellen bij De Roode Roos BV in Den Haag), een hele goede invloed heeft op kinderen. Het bevat omega 3 en 6 vetzuren die zeer goed zijn voor de huid en hersenen van kinderen (zorgt vaak ook voor rust in het kind). Handigst is om dit door bv yoghurt of yoghurt drink te mengen want zo opdrinken is niet echt prettig....

De kinderarts die wij overigens hebben gezien in het ziekenhuis geeft aan dat kinderen vanaf een half jaar al op voedingsallergieen zijn te testen, dus misschien is het verstandig om wel een doorverwijzing voor een allergietest bij de huisarts aan te vragen. Mijn huisarts was ook sceptisch hierover, maar hij mag het je volgens mij nooit weigeren als jij vermoed dat er sprake van allergie is!!!!

Een heel verhaal maar ik hoop dat ik verschillende mensen heb kunnen helpen hiermee! Ik ben een nogal nuchter iemand, maar heb wel gemerkt dat sommige 'alternatieve' geneeswijzen je een heel stuk op weg kunnen helpen.