-

Lieke 13 hersteld van de ziekte van Lyme

teek-tekenbeet-ziekte-van-lymeLieke, toen 6, kreeg door een tekenbeet de ziekte van Lyme en kreeg hierdoor erge spierpijn. Een jaar later werd pas de goede diagnose gesteld. De ziekte van Lyme werd behandeld met antibiotica, daarna begon andere ellende: Lieke bleef altijd maar moe, was kortademig, niet zo geconcentreerd, kreeg snel griep, had veel hoofdpijn en buikpijn en slecht genezende wondjes.Symptomen : spierpijnen, vermoeidheid, kortademig, concentratieproblemen, erg vatbaar voor griep, veel hoofdpijn, veel buikpijn, slecht genezende wondjes
Behandeld op : 'ziekte van Lyme' + antibioticakuur
Therapeut :

Yolande van Rosmalen uit Alkmaar

Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: antibiotica


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Allergie-weg.nl: de ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de bacterie "Borrelia" waarvan teken vaak de drager zijn. Niet elke tekenbeet leidt automatisch tot de ziekte van Lyme. De ziekte van Lyme uit zich in een breed scala van ziektebeelden.


Lyme wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi sensu lato. Deze bacterie wordt weer ingedeeld in:

  • Borrelia burgdorferi sensu stricto
  • Borrelia garinii
  • Borrelia afzellii
  • Borrelia valaisiana

Voor gedegen achtergrondinformatie over de ziekte van Lyme verwijzen wij u naar www.lymevereniging.nl.


Hallo allemaal.

Hierbij wil ik even vertellen hoe mijn dochter Lieke van 13 jaar is opgeknapt door de behandeling met N.A.E.T. therapie. Via een kennis kwam ik achter het adres van Yolande van Rosmalen uit Alkmaar. Zij zou zowel volwassenen als kinderen van bepaalde klachten af kunnen helpen met de NAET behandeling. Het verhaal klonk me goed in de oren en aangezien ik zelf veel klachten had, heb ik haar gebeld en een afspraak gemaakt.

Na de eerste behandeling voelde ik me al anders en in de loop van tijd voelde ik me steeds beter. Voor mij dus een reden om ook eens te vragen of ze voor mijn dochter Lieke iets zou kunnen betekenen. Lieke heeft namelijk toen ze 6 jaar was, erg gekwakkeld met haar gezondheid. Ze had aldoor erge spierpijnen en de artsen konden niet vinden waar het vandaan kwam. De hele malle molen hebben ze gehad aan onderzoeken. Na een jaar was er een arts zo slim om het bloed na te kijken of ze misschien niet toevallig een tekenbeet zou hebben gehad enja hoor dat was zo.

Ze kreeg toen 30 dagen achter elkaar antibiotica die op vaste tijden moest worden gegeven. Voor mijn gevoel is ze vanaf die tijd gaan kwakkelen op ander gebied, ze bleef altijd maar moe, was kortademig, niet zo geconcentreerd, zodra er een griepje was had Lieke het, ze had veel hoofd en buikpijn en wondjes die ze had genazen heel slecht. Soms kreeg ze spontaan wondjes en deze gingen ook erg slecht over.

Yolande wist bijna wel zeker dat ze haar kon helpen dus ook voor Lieke werd er een afspraak gemaakt. Met Lieke heb ik van tevoren uitgebreid gesproken over wat de behandeling in hield en dat je na een behandeling 25 uur bepaalde dingen niet mag eten. Lieke was er ook wel voor in dus wij op stap naar haar eerste afspraak op 13 Juni 2001. Na Yolande het hele verhaal te hebben verteld ging Yolande aan het testen, er kwamen heel veel dingen naar voren en ook zeker de ziekte van Lyme die wordt veroorzaakt door een teek. Ook andere dingen waren heel verklaarbaar voor Lieke en mij.

Er werd ook gekeken hoeveel energie Lieke had en dat bleek maar 30 procent te zijn. Dit verklaarde de vermoeidheid en de concentratiestoornis. Lieke werd meteen behandeld voor ei wat dus inhield dat de kussens van de bank weg moesten ( allergie-weg.nl : kippeveren) en dat Lieke haar slaapkussen ook een dagje verstopt kon worden. De volgende dag voelde Lieke zich al heel anders dan anders. Ze wist niet te vertellen hoe anders, het voelde gewoon zo.

Bij de tweede afspraak stond Yolande al vreemd te kijken, ze vond Lieke er heel anders uitzien en haar ogen stonden beter. Na het meten van haar energie bleek deze alweer op 45 procent te zitten, dit bleek rijkelijk snel te zijn na 1 behandeling. Gedurende de behandelingen ging Lieke zich steeds beter voelen, de resultaten op school gingen weer omhoog, ze had weer meer zin om dingen te gaan ondernemen, ze was minder moe en haar wondjes werden minder. Na een stop van ongeveer 6 weken door de grote vakantie zijn we weer verder gegaan met de behandelingen. Haar energie stond nu al op 94 procent. Alledrie hadden we daar een jubelstemming over, het ging allemaal zo lekker met Lieke, eigenlijk had ik een heel ander kind terug ze is nu vrolijk en heel sociaal naar anderen toe terwijl ze dat echt niet had.

Op 6 September bleek ze op de 100 procent te zitten. Dit geeft mij als moeder zo'n fijn gevoel en ik ben erg blij dat ik deze stap heb ondernomen voor haar, het maakt haar leventje een stuk aangenamer ook al was het af en toe afzien wat betreft het eten wat ze soms niet mocht. Lieke heeft nu in principe nog twee behandelingen te gaan, zelf ben ik ook al door alle allergieën heen, voor mij een rede om een afspraak te maken voor m'n jongste dochter met bepaalde klachten en waarschijnlijk volgt de rest van het gezin ook nog wel. Ik hoop dat het voor hen net zoveel nut heeft als dat het voor Lieke en mij heeft gehad.

Groetjes van Karin Dekker uit Alkmaar.