-

Mark (1) bevrijd van accuut eczeem zonder hormoonzalf

Mark kreeg plotseling last van accuut eczeem. Bloedonderzoek bij de dermatoloog wees kattenallergie uit: allergie voor katten-huidschilfers. Advies: katten de deur uit en hormoonzalf smeren! Via www.allergie-weg.nl kwamen ze terecht bij kinesiologe Ingrid Niekerk.

 

Symptomen : Accuut eczeem, tot bloedens toe huid open krabben, droge huid, kattenallergie
Behandeld op : huidschilfers van katten, kippe-eiwit, vitamine D, suiker
Therapeut : Ingrid Niekerk te Gilze
Therapieën : Master TAT (Transformerende Allergie Technieken)
Voorheen gebruikte medicijnen: Hormoonzalf Aantal behandelingen: 4


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste lezers,

Ik wil jullie nog steeds het verhaal van onze Mark vertellen. We hebben (alweer 1 jaar geleden) al eens contact gehad, waarin ik heel enthousiast vertelde over de behandelingen van Mark. Het complete verhaald had ik echter nog niet verteld.

Onze zoon Mark had sinds de zomer van 2005 accuut last van eczeem. Hij was toen 1,5 jaar. Hij krabte zijn huid tot bloedens toe open. Zielig. Via de huisarts naar een dermatoloog. Deze liet gelijk bloedprikken. Jammer, als we eerder van jullie site op de hoogte waren geweest, had dit niet nodig geweest voor onze kleine jongen. Mark bleek volgens de bloedtesten allergisch te zijn voor huidschilfers van katten en nog een aantal stoffen. Volgens de dermatoloog moesten die katten meteen het huis uit en moesten we Mark behandelen met hormoonzalf. Ik moet zeggen dat ik we toen 2 katten hadden en die hebben we nog steeds!

Enfin, jullie kennen het verhaal wel uit de andere ervaringen.

Nadat ik op jullie site (www.Allergie-weg.nl Cool) de nodige ervaringen had gelezen heb ik Ingrid van Niekerk gebeld en konden we in november 2005 beginnen met de behandeling. Het eerste consult betrof een inventarisatie van de reacties van Mark via Kinesiologie. Bij mij werd toen gelijk ook een tekort aan vitamine D geconstateerd. Dus die behandeling heb ik gelijk met Mark mee gedaan.

Wat een kindvriendelijke behandelingen! Geen prikken, geen bloed, geen zalf, geen pillen etc. Mark kon gewoon blijven spelen en het masseren van de diverse punten vond hij alleen maar lekker. Zijn lichaam riep een reactie op bij kippe-eiwit, vitamine D, suiker en nog eentje, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dit helemaal niet meer belangrijk vind.

Ik stond versteld van de relatieve eenvoud van de behandeling, 25 uur niet in aanraking komen met een bepaalde stof was eigenlijk het enige waar we op moesten letten en dat is heel goed te doen. Na 4 behandelingen was zijn eczeem weg. Door omstandigheden konden we de 5e behandeling, we zouden hem nog op water testen, niet doorgaan. Maar achteraf is dit niet nodig geweest. Hij had gewoon geen last meer!

We waren nog even bang dat zijn lichaam nog zou reageren op de warme broeierige zomerse dagen (toen was het in onze ogen namelijk begonnen), maar helemaal niets. Hij heeft nog wel een droge huid, maar geen eczeem meer!

We hebben een vrolijk kereltje vrij van eczeem!

Hartstikke bedankt voor het onderhouden van de site. Jullie verrichten goed werk! Mogen door het lezen van de vele verhalen meerdere kinderen en volwassenen deze weg vinden!

Succes allemaal!

Lieve groetjes Frank, Gonda, Kim en Mark Multem

gesprekje-tr   Als u Gonda Multem iets wilt vragen via email, klik dan hier!