-

Petra (39) had eczeem maar had geen zin in medicijnen

Petra kreeg plotseling veel last van contact-eczeem / contact-allergie door huisdieren-allergie, huisstofmijt-allergie en gras-pollen-allergie. Ze kreeg Xyzal, een anti-histaminucum op basis van Levocetirizine. Maar Petra wilde haar allergieën oplossen.

 

Symptomen : Accuut eczeem, contact-eczeem / contact-allergie op bovenarmen en in de hals, verminderde energie
Behandeld op : Egg-mix (eieren en veren), calcium-mix, vitamine c mix, vitamine b-complex, sugar-mix (diverse suikers), zout, darmflora en "Lactobacilles Acidophilus*", katten
behandeling op andere huisdieren en met name honden, huisstofmijt en graspollen, liggen waarschijnlijk nog in het verschiet
Therapeut : Pamela Veldema, praktijk Inbalanz te Wormer
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques + 1x Bach-therapie
Voorheen gebruikte medicijnen: Xyzal; werkzame stof: Levocetirizine, geneesmiddelgroep anti-histaminica


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Allergie-weg.nl: regulier onderzoek leverde alleen contactallergenen op, naar voedselintoleranties of voedselallergieën werd niet gezocht. Toch blijkt uit dit verhaal dat Petra zich na behandeling van diverse voedingsstoffen een stuk energieker ging voelen. Wie even iets verder kijkt dan zijn neus lang is...

* Acidophilus is een nuttige melkzuurbacterie die van nature in het spijsverteringskanaal voorkomt en maagdarminfecties tegengaat. Dezelfde bacterie komt ook in de vagina voor en beschermt vrouwen tegen schimmelinfecties als candidiasis. Acidophilus wordt dan ook een probioticum genoemd, een bacterie die de gezondheid bevordert.

In de darm en in andere delen van het lichaam weert acidophilus schadelijke bacteriën af, waardoor de kans op infecties afneemt. Door de aanmaak van melkzuur en waterstofperoxide zorgt acidophilus er voor dat de darm gezond blijft. Deze stoffen verhogen de zuurgraad in de darm, zodat schadelijke bacteriën er minder makkelijk kunnen groeien.

Bron: www.medicinfo.nl


Ruim een half jaar geleden had ik ineens enorm veel last van contact-eczeem / contact-allergie op mijn bovenarmen en in de hals. In dezelfde periode, eind mei 2006, kreeg ik ook enorme last van vermoeidheidsklachten, pijnlijke gewrichten (met name in de linker pols en linker enkel) en bij het opstaan 's ochtends een zeer pijnlijke rechter hiel. Deze klachten waren dermate erg dat ik me ziek moest melden op mijn werk.

Vanwege de allergiesymptomen werden door het artsenlaboratorium werden bloedtesten uitgevoerd. O.a. werd ik getest op reuma en ziekte van Pfeiffer (i.v.m. de gewrichtsklachten en de vermoeidheid) en op allergieen van met name huisdieren, pollen e.d. en huisstofmijt (i.v.m. de constatering dat het ging om contact-eczeem). De testen wezen uit dat mijn eczeem een uiting was van allergieën voor honden, katten, huisstofmijt en graspollen. Hiervoor kreeg ik van de huisarts als medicijn Xyzal, een vrij algemeen geneesmiddel dat diverse allergie-verschijnselen onderdrukt, voorgeschreven om de ergste verschijnselen te onderdrukken.

Ik realiseerde me dat het gebruik van medicijnen niet zou leiden tot een oplossing van het probleem; de allergieën verdwijnen hier immers niet van! Dus ik ging op zoek naar een andere oplossing. Via mijn man had ik gehoord dat Pamela mensen met allergieën kon behandelen volgens de NAET-methode. Mijn man volgde een cursus Touch for Health samen met Pamela en hij bouwt nu voor haar een website (dienst-wederdienst). Ik heb contact met haar opgenomen en ben sinds 22 september 2006 onder behandeling en heb inmiddels 8 behandelingen gehad. De behandeling start met testen van voedingsmiddelen en ingrediënten die in voedingsmiddelen verwerkt worden. Bij veel van deze zaken bestond in meer of mindere mate een reactie waarvoor ik door Pamela behandeld ben. Na de behandeling dien je 25 uur alle contact met dat bewuste voedingsmiddel te vermijden. Na een aantal behandelingen merkte ik al dat ik me een stuk energieker ging voelen. Zo bleek o.a. ook dat ik nogal overgevoelig was voor “supermarktbrood” waarin een middel (conserveringsmiddel E202) verwerkt zit waardoor het langer vers blijft. Nu ben ik overgestapt op vers brood van de warme bakker en daar heb ik veel baat bij.

Na de behandeling van deze overgevoeligheden is alle eczeem inmiddels geheel verdwenen. Ik slik nog wel de medicijnen om bepaalde verschijnselen te onderdrukken omdat ik nog niet helemaal klaar ben met de behandeling. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk ook de medicijnen te kunnen laten staan. De vermoeidheid en de gewrichtsklachten zijn ook verdwenen. Af en toe nog wel wat last van een pijnlijke hiel.

1x zijn we gestuit op een emotie die behandeld moest worden. Hiervoor heeft Pamela de Bach-therapie toegepast. Daarbij gebruikte ze de bachremedies Bach bloesemremedie Beech en Californische bloesemremedie Saguaro.

Het prettige van de behandeling volgens de NAET-methode is dat deze volledig uitgaat van het eigen lichaam. Er hoeven geen middeltjes geslikt te worden om verschijnselen te onderdrukken maar het probleem wordt bij de kern aangepakt. Je hele lijf wordt in balans gebracht waardoor je je over het algemeen een stuk prettiger voelt. Het is ook heel bijzonder om te merken dat je lichaam in staat blijkt met behulp van de NAET-methode zelf te herstellen van invloeden die je in de loop van de jaren hebt opgepikt en die je een boel energie blijken te kosten.

De klachten waarmee ik kampte waren een signaal van mijn lichaam dat mijn energiesysteem teveel verzwakt was (en dat het dus hoog tijd was hier iets aan te doen).

Je hoort tegenwoordig dat er heel veel mensen en kinderen overgevoelig zijn voor heel diverse zaken. Ik kan deze mensen van harte aanraden om zich te laten behandelen volgens de NAET-methode.

Petra

gesprekje-tr   Als u Petra iets wilt vragen via email, klik dan hier!