-

Jessica van Santen: bevrijdt van heftige kattenallergie

Jessica-van-Santen-NAET-JMT-therapieAls het me met NAET lukt om mijn eigen kattenallergie uit te schakelen, maak ik hier mijn werk van. Jessica van Santen, NAET-therapeute uit Nieuw-Vennep, verteld over haar eigen eerste ervaring met NAET.

 

Symptomen : Zeer allergisch voor katten: jeukende keel en huid, neusloop, rode ogen, zeer veel benauwdheid met langdurig piepende ademhaling na direct of indirect contact met een kat
Behandeld op : suiker, combinaties met katten-huidschilfers, haar, slijmvliezen ogen en neus, bronchiën en huid
Therapeut : NIEUW-VENNEP: Jessica van Santen
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: Zyrtec (soort antihistamine)


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Allergie-weg.nl: Jessica van Santen was fysiotherapeute met de specialisatie psychosomatiek. Nadat Jessica via NAET van haar allergie werd verlost is ze zelf de opleiding gaan doen en is zij nu NAET-therapeute. Jessica is denk ik een typisch voorbeeld van iemand die zelf zoveel baat heeft gehad bij NAET-therapie, dat ze de opleiding is gaan doen. Meerdere NAET-therapeuten hebben een vergelijkbare weg afgelegd, waaronder de grondlegster van NAET, Dr. Devi Nambudripad zelf.

Strikt genomen, is Jessica dus geen onafhankelijke bron. Ze is nu immers zelf NAET-therapeute en haalt inkomsten uit NAET. Maar haar verhaal over haar kattenallergie en over de manier waarop deze bij haar werd uitgeschakeld, is exemplarisch voor NAET. Jessica mailde mij haar verhaal en ik stelde nog wat aanvullende vragen over hoe ze zichzelf van haar kattenallergie had verlost.

Allergie-weg.nl: kunt u de klachten die u had beschrijven?
Jessica: astma-aanvallen, jeukende keel en huid, neusloop, rode ogen, zeer veel benauwdheid met piepende ademhaling die wel 12 uur kon aanhouden na het contact met een kat. Zelfs als ik naast iemand zat die thuis een kat had, kreeg ik verschijnselen.

Allergie-weg.nl: hoe voelt u zich nu?
Jessica: ik kan nu weer op bezoek bij mensen die katten hebben. Absoluut geen benauwdheid meer!

Allergie-weg.nl: welke allergieën bleek u volgens NAET te hebben?
Jessica: eerst suiker behandeld, rest van Basic was goed. Daarna combinaties met katten-huidschilfers, haar, slijmvliezen ogen en neus, bronchiën en huid gedaan.

Allergie-weg.nl: hoe u bij NAET gekomen?
Jessica: via een collega gehoord en een indrukwekkende informatie-meeting bijgewoond. Daarna heb ik de cursus gedaan. Ik behoor bij de eerste groep cursisten in Europa. Tijdens en vlak na die cursus ben ik behandeld door een collega. Ik dacht: eerst zelf zien, dan geloven. Toen bleek dat het geholpen had, was dat voor mij het bewijs dat ik nodig had om me er verder in te verdiepen.

Allergie-weg.nl: Wat zijn uw belangrijkste conclusies (t.a.v. NAET)?
Jessica: Verrassend eenvoudig en heel effectief. Het blijft mij verbazen. Leuk ook dat mensen er thuis ook mee aan de gang kunnen.

Jessica's verhaal:

Tot 2000 was ik zelf zeer allergisch voor katten. Dat was ik al 22 jaar lang. Ik kreeg er astma-aanvallen en jeukende huiduitslag van. Antihistaminica Zyrtec voorgeschreven door de huisarts hielpen niet. Ik liep dat jaar "bij toeval" tegen een nieuwe energetische behandelmethode aan, waarmee allergieën weggehaald konden worden. Eerst leek me dat erg sterk, maar ik hoorde zeer leuke ervaringen van anderen en aangezien ik al therapeute was, besloot ik om een introductiecursus te gaan doen. Ik had met mezelf afgesproken, dat ik alleen met deze methode verder zou gaan, als het me van mijn kattenallergie af zou helpen. Tot mijn grote verbazing is dat dus gelukt! Ik kon weer een hele avond bij mijn schoonzus met haar drie katten op bezoek zonder een astmatische aanval tot de volgende ochtend. Ik zal die eerste allergievrije avond nooit vergeten. Iedereen wist, dat ik altijd een uur na aankomst weer hevig hoestend moest vertrekken. Die avond niet. Iedereen keek mij verbaasd aan dat ik nergens last van had. Inmiddels heb ik meerdere seminars gevolgd en behandel ik zelf met veel plezier mensen.

Groetjes Jessica

Een link naar Jessica van Santen uit Nieuw-Vennip staat reeds bovenaan deze pagina. U kunt gerust contact met haar opnemen om haar iets te vragen.

Lees ook haar interview!