-

Els verlost van gordelroos/zona en postherpetische pijn

Els bevrijd van aanhoudende zenuwpijn (gordelroos, herpes zoster, Zona, postherpetische neuralgie). Medisch gezien zou gordelroos in dit stadium niet meer te behandelen zijn, werd haar verteld. Maar Els zocht in haar omgeving een goede acupuncturist en kwam zo in aanraking met Perla Treatment.

 

Symptomen : virusinfectie gordelroos 'herpes zoster', 'postherpetische neuralgie' d.w.z. aanhoudend hevige zenuwpijn na gordelroos, blaasjes vaak rond de gordel, zwellingen van de huid, ondraaglijke jeuk
Behandeld op : kinine, melk en melkprodukten, suiker, alcohol, soja
Therapeut : Janpaul Mossink Amersfoort
Therapieën : Perla Treatment (Mossinks variant op NAET)
Voorheen gebruikte medicijnen: diclofenac en diazepam (ontstekingsremmers en spierverslappers), pijnstillers paracetamol, codeïne, OxyContin, Neurontin, Amitriptyline, cortisone, sulfa-chinadine, Flixonase

Aantal behandelingen:
±7

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gordelroos = zona = herpes zoster. Varicella zoster is het virus dat waterpokken veroorzaakt.

Allergie-weg.nl: De gegevens hierboven betreffen Els van Loo. Op deze pagina beschrijft Els van Loo hoe zij door therapeut JP Mossink uit Amersfoort werd bevrijd van gordelroos. Dhr. Mossink, arts, werkt met een naar eigen inzicht aangepaste versie van NAET. De heer Mossink gebruikt de hem vertrouwde acupunctuur-diagnosemiddelen zoals de oogdiagnose, polsdiagnose, de tongdiagnose en gebruikt in tegenstelling tot wat bij NAET gebruikelijk is wel acupunctuurnaalden.

Technische informatie:

Gordelroos (herpes zoster, zona) is een infectie met herpes zoster-virus dat o.a. waterpokken (= varicella zoster), gordelroos (= herpes zoster) en St. Antoniusvuur kan veroorzaken. Het virus wordt soms, maar niet per se, actief door bijvoorbeeld een verminderde afweer, de ziekte van Hogkin of AIDS. Gordelroos treedt meestal pas na het 50e levensjaar op.

Mogelijke verschijnselen (o.a.):

Koorts, rillingen, misselijkheid, diarree, plasproblemen, zenuwpijnen, vooral aan de borstkas, schouder, in de zij (vaak aan één kant), heupen en het gezicht, gevoelige huid en huiduitslag met vochtblaasjes (soms over het hele lichaam).

Mogelijke behandelingen (volgens regulier inzicht o.a.) :

In een vroeg stadium kan de duur van de verschijnselen van gordelroos worden bekort door behandeling met het antivirale middel aciclovir. De zenuwpijn en huidpijn kan worden bestreden met aspirine (niet bij kinderen!) of paracetamol.

NB. Na de eerste aanval van gordelroos is ca. 96% van de patiënten voor de rest van hun leven blijvend immuun voor de ziekte.

Opmerking van Els' therapeut, arts, acupuncturist en NAET-therapeut Jan-Paul Mossink:
Bij mevr. van Loo ging het om zogenaamde 'postherpetische neuralgie' d.w.z. aanhoudend hevige zenuwpijn na gordelroos. Dit is regulier medisch gezien eigenlijk een niet te behandelen probleem, waardoor klachten jarenlang, vaak zelfs levenslang aanhouden. Maar behandeling van onderliggende allergieën biedt nu dus perspectieven.

Bij gordelroos die niet goed geneest, zoals bij mevrouw van Loo aanvankelijk het geval was, is er een verstoring in de afweer tegen het virus, bv als gevolg van allergie of stress. Als de balans herstelt, geneest de gordelroos en wordt het virus inactief doordat het lichaam nu wel op adequate wijze reageert.
Allergie-weg.nl: als de balans herstelt, trekt het virus zich dus weer terug in de wortels van de zenuwen. De engelse benaming voor gordelroos is overigens 'shingles'.

Het verhaal van Els van Loo: Gordelroos
Gordelroos (herpes zoster) is geen allergie, maar een virusinfectie. Dit virus is ook verantwoordelijk voor het uitbreken van waterpokken. Heeft iemand waterpokken gehad, dan heeft het lichaam antistoffen aangemaakt tegen het virus. Dit trekt zich dan terug in de wortel van een zenuw in de hersenen of het ruggenmerg, waar het jarenlang kan “slapen”, zonder dat men er iets van merkt.

Als de weerstand laag is, b.v. na een ziekte zoals griep, of na een zeer emotionele periode, kan de ziekte uitbreken, met heftige pijn en het plaatselijk verschijnen van blaasjes, die op eczeem lijken., vaak rond de gordel, vandaar de naam gordelroos.

Ik heb gemerkt dat veel mensen gordelroos verwarren met wondroos of belroos, veroorzaakt door een bacterie, die met antibiotica te bestrijden is. Netelroos (urticaria) is wel een vorm van allergie, waarmee ik enige malen in mijn leven te maken heb gehad. Gebleken is dat ik allergisch ben voor kinine na het innemen van witte-kruistabletjes, sulfa-chinadine, het drinken van tonic en na het slikken van antigrieptabletjes waarin kinine zat. Ook heb ik aanvallen gehad, waarbij de oorzaak niet achterhaald kon worden. Zwellingen van de huid, ondraaglijke jeuk waren de verschijnselen, met een opgezwollen gezicht, zo opgezwollen, dat ogen en neus niet meer zichtbaar waren, monsterlijk om te zien.

Terug naar de gordelroos
Na een korte periode van emotionele spanningen was ik op vakantie om bij te komen. Na een fijne week, kreeg ik plotseling hevige pijn in mijn rechterbeen: van bil, achterdijbeen, kuit tot onder de voetzool. Te vergelijken met kramp; kramp zakt echter af na een poosje. Dit zakte niet af, maar werd steeds heftiger. Een door mij geraadpleegde arts dacht aan een zenuwontsteking en schreef diclofenac voor en diazepam (ontstekingsremmers en spierverslappers). Het hielp niets. Na zes dagen verschenen er een zevental eczeemachtige plekken met blaasjes langs het been naar beneden, waarna we opnieuw de arts raadpleegden, die nu de diagnose kon stellen: gordelroos. De blaasjesplekken jeukten wel wat, maar betekenden niets in vergelijking met de heftige pijn, die bleef nadat de plekken enige weken later waren verdwenen: post-herpetische pijn wordt dat genoemd.

De eigen huisarts, die het dramatisch noemde, gaf mij een folder over gordelroos, waar o.a. instaat, dat, als je er snel bij bent, n.l. binnen 48 uur, de ellende nog beperkt kan worden. Voor mij was dat te laat. Hij schreef steeds sterkere pijnstillers voor, zoals: eerst 8 paracetamoltabletten per dag, ook met codeïne, gevolgd door OxyContin, Neurontin, Amitriptyline.

Na drie weken tobben kreeg ik een epidurale injectie (ruggemergprik) met een soort tandartsverdoving + cortisone, door een anaesthesist van de pijnbestrijding in ziekenhuis De Lichtenberg. Na vier weken kon ik eindelijk weer eens normaal slapen, want de pijn was niet meer voelbaar. Na vijf dagen echter kwam de pijn in alle hevigheid terug en was ik wanhopig.

Kennissen hadden me al eens acupunctuur aangeraden, waarom ik de NAV, Nederlandse Acupunctuur Vereniging belde. Geen gehoor krijgend (het was vakantietijd) vond ik in de Gouden Gids de NAAV, de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging, die me vier adressen gaf van artsen acupuncturisten in Amersfoort, waardoor ik terecht kwam bij dokter Mossink, een arts, die behalve acupuncturist ook voedingstherapeut bleek te zijn, wat ik niet wist.

Na een intake-gesprek van anderhalf uur, stelde hij voor mijn immuunsysteem op te vijzelen door allergieën aan te pakken (voor mij verborgen allergieën), daar het lichaam zelf het virus moet overwinnen. Oogdiagnostiek, tongdiagnostiek en polsdiagnostiek, evenals ooracupunctuur, voor mij vreemd en raadselachtig, hoorden bij zijn methoden.

Zo bleek ik overgevoelig te zijn voor melk en melkprodukten, voor suiker en alcohol, hoewel ik dat laatste niet gebruik; ook voor soja. Ik kreeg in de loop van enige weken zes acupunctuurbehandelingen, waarbij ik achtereenvolgens een buisje met melkprodukten moest vasthouden, een met suiker, een met herpes zoster. Na de behandeling de opdracht om 25 uur lang geen melk, later geen suiker zelfs maar aan te raken, wat ik een vreemde opdracht vond, die ik echter braaf uitvoerde. Wie a zegt, moet ook b zeggen! Het op mijn persoon gerichte dieetadvies ondersteunde de behandeling: geen melk of melkprodukten meer gebruiken, geen koffie, geen suiker, geen varkensvlees, geen noten, geen chocolade. Een prettige bijkomstigheid was dat ik vijf kilo afviel terwijl ik absoluut niet hongerde.

Al na twee weken behandeling (na de tweede behandeling) verminderde de pijn. Ik kon de Neurontin-slikkerij afbouwen; met de Amitriptyline was ik al eerder opgehouden. Na zes behandelingen ben ik geheel pijnvrij en voel me fitter dan ooit tevoren. Het allergische gesnotter, waarvoor ik Flixonase (een neusspray) gebruikte, is ook sterk verminderd, zonder nog Flixonase te gebruiken!

Ik ben dokter Mossink dan ook zeer dankbaar voor zijn behandeling en kan het iedereen aanraden die klachten heeft, waarbij de reguliere middelen geen effect hebben. Over NAET hebben we niet gesproken, maar ik meen te begrijpen dat die methode een onderdeel vormt van dokter Mossink's behandeling.

Het voedingsadvies blijf ik voorlopig opvolgen, daar ik me daarbij goed voel.

Els

5 juli 2005, ongeveer een jaar na dato schrijft Els:
Het gaat uitstekend met mij! Een foto met opgezwollen gezicht bezit ik niet. De zenuwpijn ten gevolge van de gordelroos is nog steeds weg. In totaal heb ik zes à zeven behandelingen gehad. De heer Mossink is een prettige nog jonge man, die een practijk heeft in de oude binnenstad van Amersfoort. Bij de behandeling lag ik op mijn buik op een behandeltafel en werden er zeer dunne naaldjes in de huid gebracht. Dat lijkt eng, maar je voelt er practisch niets van. Na een twintig minuten tot een half uurtje zo liggend doorbrengen, werden de naaldjes verwijderd en moest ik na een week terugkomen.

Nog steeds gebruik ik geen melk, maar sinds enige maanden wel weer kaas (20+), omdat ik daar zo dol op ben. Het is nu een jaar geleden, dat ik gordelroos kreeg in mijn been, na een periode van heftige emotionele spanning. Ten tijde van de heer Mossink`s behandeling heb ik de medicijnen, die ik toen slikte (neurontin) zo snel mogelijk afgebouwd.

Zoals gezegd, de pijn is geheel verdwenen en niet meer teruggekomen. Het gordelroosvirus heeft zich teruggetrokken en komt hopelijk niet weer tevoorschijn, want die zenuwpijn is niet gering. Mocht het ooit echter wel gebeuren, dan zal ik niet aarzelen dokter Mossinks` hulp op nieuw in te roepen.

Hartelijke groeten van Els van Loo

Meer info over het Herpes Zoster virus: het Herpes Zoster virus kan windpokken, Varicella, veroorzaken, zie http://www.varicella.be/ .

En het Herpes Zoster virus wordt ook Varicella Zoster genoemd, zie http://www.infectieziekten.info/bestanden/protocollen/varicella_herpes_zoster_protocol.pdf

Lees: " Gordelroos bestrijden met waterpokken. "

Lees: herpes zoster of gordelroos voornamelijk optredend in de omgeving van het oog: Zona ophalmica

gesprekje-tr   Els van Loo, 3 mei 2005: "Voordat u mij mailt: naar aanleiding van mijn verhaal hier worden mij veel ingewikkelde vragen gesteld die ik helaas als leek, met alleen mijn eigen ene ervaring, niet kan beantwoorden. Het enige dat u van mij kunt verwachten is de bevestiging dat de behandelingen van de heer Mossink mij van de gordelroos met postherpetische pijn af heeft geholpen en dat ik er nog steeds vrij ben van. Met alle andere vragen kunt u beter terecht bij de heer Mossink of bij de maker van deze website."

Als u deze bevestiging, of het nog steeds goed met haar gaat, graag van Els zelf wilt vernemen, kunt u haar via deze link mailen.